Overval op vrouw (80) in de Spoorstraat

Dader gebruikt buitensporig veel geweld

update

Er kwamen 4 tips, maar de zaak is nog niet opgelost, kijk hier voor alle aanknopingspunten.

Op 24 augustus 2016 gaat een 80-jarige dame boodschappen doen bij de Jumbo. Daarna rijdt ze met haar auto terug naar haar vrijstaande huis aan de Spoorstraat. Het is dan ongeveer 10.30 uur. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Boodschappen uitpakken

Als de vrouw haar boodschappen aan het uitpakken is, sluipt er een man ongemerkt naar binnen en roept dat het een overval is. De vrouw reageert boos en wil hem direct weer naar buiten duwen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Worsteling

Hij reageert hierop door haar te slaan. De vrouw komt op de grond terecht, maar blijft zich verzetten. Dan ziet hij kans om haar ene been aan een tafelpoot te tapen, en haar andere been aan een stoelpoot. Haar armen bindt hij bij elkaar met tie-rips. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op zoek naar geld

De man doorzoekt haar woning en vraagt om geld. De vrouw probeert duidelijk te maken dat ze geen geld heeft. Terwijl ze geen kant op kan wordt ze door de man ook nog besprenkeld met een vloeistof. Hij dwingt haar vervolgens de kelder in en doet de deur dicht. Uiteindelijk vlucht de dader met een buit van 20 euro. 

Hulp

Voordat mevrouw zichzelf heeft kunnen bevrijden en weer een beetje helder genoeg was om een familielid te bellen was het een paar uur later. Uiteindelijk waren er pas om ongeveer 14.30 uur mensen bij haar om te helpen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geweld

De vrouw slaapt al maandenlang slecht. Heel begrijpelijk want er is veel geweld gebruikt door de overvaller. Hij heeft met een stoel op de vrouw gedrukt en heeft bijvoorbeeld gedreigd een tafel op haar te gooien, toen ze al vastgebonden op de grond lag. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

De dader is vermoedelijk een blanke man van een jaar of 35. Hij is zo’n 1.80 - 1.90 meter lang en droeg die woensdagochtend een rode honkbalpet met daarom kleine witte letters, een wit t-shirt met zwarte opdruk en donkere, hoge wandelschoenen. Verder sprak hij Nederlands en klonk het volgens mevrouw alsof hij uit de omgeving daar komt.  

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de mogelijke dader gezien rond de Spoorstraat in Roosendaal woensdagochtend 24 augustus rond 10.30 uur? 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft aan de hand van het signalement een vermoeden wie de dader van deze overval is geweest?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar