Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Overval pakketbezorger (61) bij leegstaand appartement aan de Kimwierde

Het lijkt erop alsof de man slachtoffer is geworden van een valstrik…

Op zaterdag 30 januari 2016 rond 10.30 uur wordt een pakketbezorger (61) door drie mannen overvallen bij een leegstaand appartement aan de Kimwierde in Almere-Haven. Ze pakken de autosleutel van de bezorger, binden hem vast en mishandelen hem. Het gaat razendsnel en voor hij het weet zit hij opgesloten in een kast. De overvallers gaan er vervolgens vandoor metzijn bestelauto met dure telefoons.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

De bezorger heeft zich gelukkig snel kunnen bevrijden. Het is hem gelukt om zelf de kast open te krijgen en hij heeft zich daarna los kunnen wrikken. Op dit moment gaat het nog steeds niet goed met hem. Hij kan nog steeds niet werken en krijgt professionele hulp om de gebeurtenissen zo goed mogelijk te verwerken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdag 30 januari 2016 rond 10.30 uur getuige geweest van de overval op een pakketbezorger (61) aan de Kimwierde in Almere-Haven?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Valse naam

Ze hebben zich goed voorbereid op de overval. Eerst hebben ze vanuit een belhuis aan de Bergweg in Rotterdam een iPhone 6 besteld. Dat moet op naam, maar ze hebben waarschijnlijk een valse naam of de naam van een katvanger opgegeven. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Niet bewoond

Ze moeten op de hoogte zijn geweest dat het pand aan de Kimwierde in Almere, dat is van een woningbouwvereniging, eind januari tijdelijk niet bewoond was. Ze konden daar dus ongestoord de koerier naartoe lokken en overmeesteren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inbraak

Ze hebben ingebroken bij het pand en zijn er zo binnengekomen. Het is belangrijk om te weten of iemand de daders daar rond 30 januari heeft gezien. Misschien hebben ze het appartement al een tijdje in de gaten gehouden of hebben ze er al eerder ingebroken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de daders rond 30 januari, of mogelijk al eerder, bij het appartement gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daders

Ze waren met zijn drieën, waarvan twee een bivakmuts droegen. Van de derde man is een signalement. Hij deed in eerste instantie de portiekdeur open en toen heeft de postbezorger hem goed kunnen zien. Hij is een jongeman van rond de 25 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Het slachtoffer denkt dat hij vermoedelijk van Marokkaanse afkomst is. Hij is ongeveer 1.80 m lang en heeft kort zwart krullerig haar.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over de daders, mogelijk aan de hand van het signalement?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Briefje

Bij de voordeur van het appartementencomplex hing een briefje met de tekst ‘Bel stuk, kloppen A.U.B.’ Niemand weet wie dat gedaan heeft, dus misschien heeft één van de daders het zelf geschreven. De politie wil weten wie dat briefje heeft opgehangen en hoe lang het er al hing. En stel dat de daders het dus inderdaad hebben geschreven, is de vraag wie het handschrift op het briefje herkent.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie het briefje heeft opgehangen, hoe lang het er al hing, of herkent het handschrift?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Achterlaten auto

De daders zijn er na de overval met een flink aantal telefoons vandoor gegaan in de Volkswagen Caddy van de pakketbezorger. De daders hebben maar 500 meter gereden en hebben de bestelauto achtergelaten op de parkeerplaats aan het eind van de straat aan de Oldewierde. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van het achterlaten van de bestelauto op de parkeerplaats aan het eind van de straat aan de Oldewierde?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Buit

De telefoons die achterin lagen, zijn meegenomen. Het zijn met name de duurdere modellen van iPhone en Samsung Galaxy.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de gestolen telefoons?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verkocht

Waarschijnlijk heeft één van de daders de gestolen telefoons verkocht aan een telefoonwinkel aan de Vierambachtsstraat in Rotterdam. De politie heeft de eigenaar van de telefoonwinkel gesproken en hij geeft een signalement van de man die ze aan hem verkocht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

Het was een donker getinte, vermoedelijk Surinaamse of Antilliaanse man van rond de 30 jaar. Hij sprak volgens de eigenaar met een Rotterdams accent. Verder had hij een dun ringbaardje en tatoeages op de vingers van zijn rechterhand.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Actief

Behalve in Rotterdam, is een ander deel van de telefoons in gebruik in Almere. De daders lijken dus in elk geval actief in die plaatsen. De politie heeft met mensen gesproken die zo’n gestolen telefoon in bezit hebben. Sommigen hebben de telefoon besteld via internet, anderen hebben hem gekocht bij de belwinkel in Rotterdam. De meesten hadden niet het idee dat de telefoons van diefstal afkomstig waren.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de verkoper van de gestolen telefoons is, mogelijk aan de hand van het signalement?

Twee verdachten aangehouden

De recherche heeft op dinsdagochtend 23 augustus 2016 twee verdachten van 31 en 38 jaar uit Almere aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. De politie doet nog onderzoek naar de identiteit van de derde verdachte.

SMS bericht met tip

In juni is er een anonieme sms met informatie bij de politie binnengekomen. Deze sms heeft het onderzoek echt verder geholpen. Graag zou de politie in contact komen met de verzender.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de anonieme getuige? Wil die zich aub nogmaals melden, desnoods via TNI.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar