Overvaller mishandelt bewoonster en neemt spaargeld mee

Een jonge moeder werd in de nacht van 15 op 16 mei 2020 overvallen en mishandeld in haar woning aan het Roland Holsthof in Tilburg. De dader ging ervandoor met het spaargeld dat het slachtoffer voor haar kinderen bewaarde.

De vrouw had een gezellige vrijdagavond met wat vriendinnen gehad. Die waren nog maar kort weg toen er rond 00.30 uur op de deur werd geklopt. Zodra de bewoonster opendeed, drong de overvaller binnen en overmeesterde hij haar.

In gezicht geslagen

De man riep dat hij geld en sieraden wilde hebben. Het slachtoffer gaf hem de paar tientjes die ze in haar portemonnee had, maar daar nam hij geen genoegen mee. Hij sloeg haar in het gezicht en sleurde haar aan haar armen de trap op naar boven.
Onder dreiging van meer geweld gaf ze uiteindelijk het spaargeld af dat haar kinderen van hun grootouders hadden gekregen. Daarop vertrok de overvaller en kon de bewoonster alarm slaan.

Roland Holsthof in Tilburg Preloader
Roland Holsthof in Tilburg
Roland Holsthof in Tilburg Preloader

Kenmerken overvaller

Het is onduidelijk waarom de dader juist deze woning en dit slachtoffer heeft gekozen. De politie hoopt dat het iemand is opgevallen dat de man daar in de buurt van het Roland Holsthof rondhing, mogelijk al eerder op de avond, of waar hij na de overval heen is gegaan.
De man is naar schatting tussen 20 en 25 jaar en heeft een licht getinte huidskleur. Hij is slank, zo’n 1.70 à 1.75 meter lang en droeg een donkerkleurig trainingsjack met capuchon. Het slachtoffer vond zijn donkere ogen opvallend.

Help de politie

Wie weet of vermoedt wie de overvaller kan zijn of heeft hem mogelijk gezien?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steunbetuiging

Om het getroffen gezin een bericht te sturen, gebruikt u de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar