‘Pino Panetta’ gezocht voor oplichting

Op donderdag 14 maart wist ‘Panetta’ door een slinkse wisseltruc een echtpaar te duperen voor 200.000 euro. Hoe hij dat deed, is door camera's vastgelegd.

De slachtoffers, een jong Duits echtpaar, hebben een bedrijf dat in financiële problemen verkeert. Ze zijn dan ook dolblij dat ene ‘Pino Panetta’ zich meldt als investeerder. Helaas zou blijken dat die naam niet het enige dat vals is aan deze man.

Oplichter 'Pino Panetta' Preloader
Oplichter Pino Panetta
Oplichter 'Pino Panetta' Preloader

Zelf twee ton inleggen

Na een aantal mails over en weer, spreken de slachtoffers met de man af in een hotel in Hengelo. Hij heeft beloofd twee miljoen euro in hun bedrijf te investeren, maar stelt als voorwaarde dat zij zelf aantonen 200.000 euro te kunnen inleggen. Die twee ton hebben ze contant bij zich wanneer ze ‘Panetta’ ontmoeten. Hij pakt de dikke envelop aan en zegt dat hij zijn bank gaat bellen om de twee miljoen over te boeken.

Herkent iemand de oplichter?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de man op de beelden die zich, in elk geval in maart van dit jaar, Pino Panetta noemde?

Niet direct argwaan

Hij geeft de envelop terug aan de man van het echtpaar en alles lijkt in kannen en kruiken. Belangrijk zakenman als hij wil lijken, loopt ‘Panetta’ direct naar buiten – zogenaamd om te kijken of zijn auto met chauffeur klaarstaat. Heel gehaaid: hij laat zijn jas bij het echtpaar achter, waardoor het relatief lang duurt voor zij argwaan krijgen. De man kwam niet meer terug. Hij bleek de 200.000 euro te hebben omgewisseld voor een envelop vol nepgeld en was gevlogen.
 

Help de politie

Hopelijk herkent iemand de oplichter aan de hand van de camerabeelden. Heeft u zelf met ‘Pino Panetta’ te maken gehad, dan komt de politie graag met u in contact. Vanuit het buitenland kunt u bellen naar +31 79 345 9876.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar