Poging doodslag op politieman door vrachtwagendieven

Kort na de diefstal van een vrachtwagen, in de nacht van 23 op 24 december 2019, maakten de daders zich schuldig aan een nog ernstiger misdrijf: ze ramden moedwillig een achtervolgende politieauto.

update
teaser-date

19-05-2020 20:26

Er is sinds de uitzending één tip binnengekomen bij de politie, dank! Meer informatie blijft welkom.

De agent in de auto raakte gelukkig slechts licht gewond. De politie neemt de zaak hoog op en merkt het incident aan als een poging tot doodslag.

Kyron Preloader
Kyron
Kyron Preloader

Politiehond in de auto

Ook in de politiewagen zat diensthond Kyron, die er al vijf jaar bij de politie op heeft zitten en bij de agent in huis woont. Kyron is sinds de klap angstiger en gaat niet graag meer met zijn baas mee in de dienstauto.

Twee mannen te voet

Het is maandagavond 23 december wanneer rond 23.30 uur een man opduikt bij een bedrijf aan de Vijverweg in Best. Hij neust er wat rond, vooral bij een sleutelkastje dat aan de gevel hangt, en vertrekt na een paar minuten.
Een klein uur later komt dezelfde man via de Industrieweg richting het bedrijf gelopen, maar nu is er een tweede man bij. Ze rommelen lange tijd aan het sleutelkastje en lopen waarschijnlijk, buiten het zicht van de bewakingscamera's, ook elders op het terrein rond.

Incident op snelweg A2

Uiteindelijk rijden de mannen rond 01.50 uur, op dinsdag 24 december inmiddels, weg met een vrachtwagen. Aan het einde van de Industrieweg gaan ze rechtsaf over de Willem de Zwijgerweg naar de snelweg A2.
De dieven rijden zonder verlichting en hebben op het oog niet heel veel ervaring in het besturen van zo’n vrachtwagen. Hun rijgedrag valt de surveillerende politieman op die met hond Kyron in zijn dienstauto zit. Hij zet de achtervolging in en geeft aan dat ze moeten stoppen.

Een stuk verder de A2 op komt de vrachtwagen tot stilstand, met de politieauto er vlak achter. Dan ineens rijden de dieven in volle vaart achteruit. De 39-jarige agent kan zo snel geen kant op en moet meemaken hoe de vrachtwagen enorm hard zijn dienstauto ramt.

Vrachtwagen teruggevonden

Kort na de opzettelijke aanrijding hebben de daders het gestolen voertuig achtergelaten in Eindhoven. Dankzij gps-tracking vond de politie de vrachtwagen diezelfde nacht op de Gotthardpas, in een woonwijk in het noorden van de stad.

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de mannen die de vrachtwagen meenamen vanaf de Vijverweg in Best?
  • Wie heeft iets gezien van het achterlaten van de vrachtwagen aan de Gotthardpas in Eindhoven, tussen 02.00 en 02.30 uur die nacht van 23-24 december?
  • Wie weet of vermoedt wie de mannen op de bewakingsbeelden zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via de link hieronder kunt u de getroffen politieagent een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar