Poging moord in de Rietstraat

Midden op de dag een angstaanjagend tafereel in de wijk Ondiep. Op 3 december 2018 werd een man daar meerdere malen beschoten. Het slachtoffer werd wonderwel alleen in een vinger geraakt en kan het navertellen.

Kort na 13.00 uur die maandagmiddag reed een zwarte Volkswagen Transporter de man klem op de Rietstraat. Vervolgens werd er vanuit die bestelbus een aantal keer op het slachtoffer geschoten.

 
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van het schietincident in Ondiep en/of heeft informatie over de toedracht?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het is niet zeker hoeveel personen in de Transporter zaten. Het voertuig is een paar honderd meter bij de Rietstraat vandaan door de dader(s) achtergelaten in de Schutstraat.

Verdachten op beeld

Twee mannen die vermoedelijk met het schietincident te maken hebben, zijn gefilmd toen ze iets verderop door de Leliestraat liepen. Eén van hen is inmiddels aangehouden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Naar de verdachte die voor hem uit liep, de man met de Dirk-tas, is de politie nog op zoek. Hij is vermoedelijk degene die heeft geschoten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Weet u wie hij is, geef het door aan de politie. Anoniem tippen kan op 0800-7000. Ook als u iets weet over de toedracht van het geweld, over de aanleiding of over mogelijk betrokkenen, komt de politie graag met u in contact.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar