Politie zoekt drie voetbalvandalen

Rondom de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, op vrijdagavond 3 maart 2023, heeft een aantal supporters van FC Den Bosch zich misdragen. Na de historische 13-0 nederlaag van hun club vernielden twee mannen een hek en eerder al stichtte iemand brand in een toiletruimte.

Alle drie de verdachten staan op beeld. Zij zijn er mede verantwoordelijk voor dat FC Den Bosch door de KNVB werd gestraft en een wedstrijd zonder publiek moest spelen.

Herkenning gevraagd

Kijkt u alstublieft goed naar de beelden hieronder en meld het als u een of meer van de mannen herkent. Ze komen vermoedelijk uit Den Bosch of omgeving. Het tweetal dat zich op het hek uitleefde, mengde zich tussen andere supporters zodra er stewards hun kant op kwamen.

Nog vóór de wedstrijd werd in het stadion brand gesticht in een van de toiletruimtes, waarschijnlijk door de man op de beelden hierboven. Dankzij snel optreden van stewards en brandweer bleef de schade relatief beperkt en raakte niemand gewond. Dat had in een stadion vol mensen heel anders kunnen aflopen.

Help de politie

De schade door de vernieling en de brandstichting loopt in de duizenden euro’s. Weet of vermoedt u iets over de getoonde verdachten, meld dat dan alstublieft op een van de volgende manieren:

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar