Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Rob van Eijk (55) doodgeschoten op parkeerterrein

Donderdagavond 4 juli werd de 55-jarige Rob van Eijk voor de ogen van zijn vriendin doodgeschoten. Vermoedelijk heeft de dader hem staan opwachten.

update
teaser-date

27-08-2019 20:35

Er zijn inmiddels twee tips binnengekomen, maar de politie wil graag nog in contact komen met  getuigen. Heeft u informatie? Geef het door!


Het gebeurde die avond na 23.00 uur op het parkeerterrein van winkelcentrum Het Rond in Houten. Het stel liep vanuit het Surinaamse restaurant Harold's Daily Toko, rechtsom langs de ABN AMRO, naar hun auto. Op het moment dat Van Eijk wilde instappen, werd hij door een man onder vuur genomen.

Vermoedelijke vluchtroute

De schutter kwam aangelopen vanuit een steegje en heeft in de tijd daarvoor waarschijnlijk zijn slachtoffer opgewacht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Na het incident kan hij de locatie op meerdere manieren hebben verlaten, maar zijn vermoedelijke vluchtroute is die op de afbeelding.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de schutter gezien voor, tijdens of na de liquidatie?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft mogelijk beelden van zijn vluchtroute?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Uitgebrande auto

Twee dagen na de moord heeft de politie een brandende auto aangetroffen aan het Snijdersgilde. Momenteel wordt onderzocht of het voertuig een verband heeft met het schietincident.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

De politie spreekt graag iedereen die op donderdag 4 juli op het terras heeft gezeten bij Harold's Daily Toko. Ook als u denkt niets belangrijks te hebben gezien, is het van groot belang dat u contact opneemt met de politie.Het team komt ook graag in contact met twee jongens van ongeveer 15 jaar oud. Zij zouden tijdens het incident weggerend zijn, maar later ook weer teruggekomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Jongeman op badslippers

Rond de klok van 23.00 uur liep ook een jongeman op badslippers uit het steegje. Ook hij zou een belangrijke getuige kunnen zijn. Het gaat om een vermoedelijk Marokkaanse man, tussen de 20 en 22 jaar oud en met kort, krullend haar dat aan de zijkanten opgeschoren is. Hij droeg donkerblauwe kleding en blauwe sokken in badslippers.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de mogelijke getuigen?

Mogelijke vluchtauto

De dader had mogeijk een vluchtauto klaarstaan op een parkeerplaats aan de Talingweide. De politie vraagt iedereen die daar iets opvallends heeft gezien, zich te melden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Rob van Eijk was een bekende van de politie, daarom houdt het team rekening met een crimineel conflict. Om meer duidelijkheid te krijgen over het motief, is informatie over Van Eijk van groot belang. Met wie/wat hield hij zich bezig en had hij conflicten?U kunt hierover ook vertrouwelijk bellen met het Team Nationale Inlichtingen: 079 - 34 58 999.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over het motief van de dader?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar