Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Schietincident aan de Japuradreef in Overvecht

De politie zoekt getuigen van een schietincident in de Utrechtse wijk Overvecht. Aan de Japuradreef werd daar in de nacht van zondag 17 op maandag 18 december door twee mannen met een automatisch vuurwapen op een rijdende auto geschoten.

update

14 reacties maar liefst kreeg de politie in Utrecht van u. Er hebben zich nieuwe getuigen gemeld van het schietincident, over de betrokken auto’s en over de vlucht van de daders. Serieuze tips waarmee team druk aan de slag is. Dank dus.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Onderzoek is in volle gang

Sinds het schietincident is gebeurd heeft de politie invallen gedaan in zes woningen, vier in Utrecht, twee in andere plaatsen. Ze doet verder nog Forensisch onderzoek, en kijkt waar er mogelijk allemaal camera’s hangen waar de daders op staan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Twee donkere mannen in een BMW

Getuigen hebben twee donkergetinte mannen gezien die reden in een BMW, waarschijnlijk uit de 3-serie. De politie heeft ook informatie dat de daders daarna zijn overgestapt in een Audi A5, waarvan het nummer overeenkomt met het kenteken van een soortgelijke auto die aangeboden wordt op Marktplaats. In ieder geval zijn beide auto’s daarna weggereden en tot nu toe verdwenen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van het schieten of de daders hebben gezien of gehoord. Er is rond middernacht geschoten aan de Japuradreef, vlak erna is aan de Orinocodreef de BMW teruggevonden. Daarnaast wil de politie graag informatie over waar de Audi A5 is waarin ze zijn overgestapt. Verder hebben de slachtoffers vlak voor ze werden beschoten op de Arubadreef een oud model blauwe Audi A5 met Nederlands kenteken gezien. Mogelijk heeft die ook met de zaak te maken en daar wil de politie dus ook graag meer over weten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Heeft u daar in de buurt een camera aan uw huis of bedrijf hangen, en staan daar afwijkende dingen op die nacht van zondag op maandag, stuur die beelden dan direct naar de politie.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar