Schot gelost bij beroving

Op 12 december 2018 hield de politie in Groningen een 21-jarige man aan op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident. Naar zijn medeverdachte, van wie er beelden zijn, wordt nog gezocht.

update

Vier tips, daarmee is het team aan de slag. Heeft u meer informatie? Geef het door via het tipformulier of 0800 - 6070.

Het duo werd op 20 december 2017 in de rosse buurt aangesproken door twee Poolse mannen van 24 en 25. Dat was ’s avonds laat op de hoek van de Nieuwstad en de Folkingestraat. 

De Polen wilden weten waar ze op dat tijdstip nog drank konden kopen, waarop de verdachten aanboden met hen mee te gaan naar een nachtwinkel in de buurt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verlaten parkeerterrein

De ontmoeting van de vier mannen is vastgelegd op bewakingsbeelden, net als het eerste deel van hun wandeling naar de auto van de Polen. Eenmaal ingestapt, dirigeerden de daders hen naar een verlaten parkeerterrein bij de Zuilen. Daar sloeg de sfeer onmiddellijk om.

Vuurwapen

Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de slachtoffers hun geld afgeven. Zij probeerden zich te verweren, totdat het vuurwapen afging. Aangespoord door zijn oudere kompaan schoot de jongere dader een kogel door het been van een van de Poolse mannen. De beide daders sloegen vervolgens te voet op de vlucht.

Gezochte verdachte

De vermoedelijke schutter is aangehouden, maar wie is de mededader die hem opjutte? Laat het de politie weten als u hem herkent op de bewakingsbeelden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deze donker getinte man heeft een slank postuur en droeg tijdens de beroving een legergroen jack. Hij is rond de 1.80 meter lang, wordt tussen 30 en 40 jaar oud geschat, hij rookt en had mogelijk een snorretje. Opvallend aan zijn gezicht: sproetvormige pigmentvlekken aan weerszijden van de neus.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de man op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar