Serie-inbreker driemaal op beeld

Vermoedelijk één dader is verantwoordelijk voor ten minste drie inbraken in de Zeeuwse gemeente Vlissingen. Dat er tot tweemaal toe iemand thuis was toen hij zijn slag sloeg, leek de dader niet te deren. De politie vraagt uw hulp om de man op te sporen.

Van alle drie de incidenten zijn er bewakingsbeelden. De eerste inbraak was in Oost-Souburg, tegenover een drukbezocht Jumbo-filiaal, en de andere twee zo’n zes weken later in woningen in de stad Vlissingen.

Bewoner op toilet

De verdachte verscheen duidelijk in beeld op 10 november 2022 toen hij een woning verliet aan het Oranjeplein in Oost-Souburg. Uit onderzoek bleek dat hij al langer in de buurt rondstruinde.
Opmerkelijk is dat de bewoner op het toilet zat toen de inbreker binnen was; die rammelde zelfs nog even aan de deur en ging ervandoor toen de bewoner van zich liet horen.

Twee inbraken in december

Waarschijnlijk dezelfde dader werd gefilmd op zaterdagavond 24 december op de Margrietenlaan in Vlissingen. Hij loerde daar een woning in waar even later via de achtertuin werd ingebroken.
Een dag eerder legde een camera een inbreker vast – vermoedelijk weer dezelfde – in een woning aan de Hogeweg. Te zien op de beelden is dat de man heel stilletjes deed en dat was vanuit hem bezien maar goed ook: de bewoner lag in een andere kamer te slapen.

Laptop en smartphones

Bij een van de inbraken zijn onder meer twee Nokia-smartphones buitgemaakt, van de types 6.1 en Lumia 630, net als een Pulsar-horloge en een Dell Latitude 6430u laptop. Uit een andere woning werd onder andere een Microsoft-laptop meegenomen; een Surface Go 2.0 ter waarde van ongeveer 700 euro.
Van de bewoners in Oost-Souburg werd hun grijze 10,2 inch iPad 10.2 meegenomen. Weet u waar de genoemde spullen kunnen zijn? Zag u ze wellicht ergens te koop aangeboden? Meld het alstublieft via het tipformulier hieronder.

Geef uw tip door

  • Wie weet of vermoedt iets over de man(nen) op de beelden?
  • Wie weet waar de gestolen spullen kunnen zijn?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar