Straatroof oudere dame (86) aan het Ravelijn

Ze rende nog achter de dader aan maar het mocht niet baten

Twee buurvrouwen (84 en 86) uit een appartementencomplex aan het Ravelijn gaan afgelopen Koningsdag eens kijken wat er in het centrum te doen is. In de loop van de middag gaan ze weer op huis aan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Straatroof

De vrouw van 86 loopt via het rolstoelpad naar de ingang van het complex. Voor haar uit loopt een man. Die keert plotseling om en loopt recht op de vrouw af. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Rollator

Hij probeert de tas van de rollator van de vrouw te trekken. Ze raakt daardoor even uit balans maar blijft op de been. De man trekt nogmaals terwijl de vrouw hem een klap verkoopt tegen zijn lichaam. 

Rolstoelpad

De dader sprint weg met de tas. De vrouw laat haat rollator los en rent een stukje achter hem aan. Aan het eind van het rolstoelpad staakt ze haar poging en stopt naast haar buurvrouw. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is getuige geweest van deze straatroof?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

De straatrover is een lichtgetinte man van rond de 1.70 meter lang. Hij droeg een donker jack met capuchon en een grijze joggingbroek met een logo op het bovenbeen. Daaronder droeg hij witte sportschoenen en zwarte sokken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de dader aan de hand van het signalement en de bewakingsbeelden? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vluchtroute

Na de diefstal rende de straatrover bij het appartementencomplex vandaan in de richting van de brandweerkazerne. Daar in die omgeving is de tas van de vrouw teruggevonden. Leeg, zonder de portemonnee met daarin wat kleingeld en pasjes. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader zien wegrennen van het Ravelijn in de richting van de brandweerkazerne?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar