Team zakkenrollers slaat slag op station

De vier daders werken zo planmatig samen dat het haast niet anders kan dan dat ze dit vaker doen. Op 1 augustus 2018 rollen ze op station Hilversum de portemonnee van een 79-jarige man.

update

Er zijn vier tips binnengekomen over deze zakkenrollers, en daarbij zijn ook namen genoemd. Bedankt!

Het slachtoffer koopt die woensdagochtend rond 09.30 uur met zijn bankpas een treinkaartje. De daders kijken op dat moment de pincode af.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

‘Hulp’ op perron

De 79-jarige man gaat vervolgens met zijn fiets naar een perron om de trein naar Amersfoort te nemen. Hij wordt daarbij gevolgd door de vier mannen. Wanneer de trein arriveert, helpen zij het slachtoffer zogenaamd door zijn fiets naar binnen te tillen. Maar op bewakingsbeelden is de echte reden te zien dat zij zo vriendelijk doen: ze rollen meneers portemonnee.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fors bedrag gepind

Bij het sluiten van de treindeuren, glipt het viertal net op tijd naar buiten. Voordat het slachtoffer zijn rekening kon blokkeren, was er met zijn bankpas al een fors bedrag vanaf gehaald.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Centrum Hilversum

Het groepje daders is op verschillende plekken in het centrum van Hilversum door camera's vastgelegd. Kijkt u naar de beelden en geef het direct aan de politie door als u een of meer van de mannen herkent.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de vier mannen op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar