Vier inbrekers slaan jongen van 11 die even alleen thuis is

Op donderdagavond 7 december 2017 wordt bij een woning aan de Matterhornstraat in Tilburg-Zuid ingebroken. Op dat moment is daar een jongen van 11 jaar even alleen thuis.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Donkerkleurige Seat Leon

Rond 19.30 uur die avond komen de vier daders aan in een donkerkleurige Seat Leon. Ze parkeren in de buurt. Pas als de kust veilig is, komen de mannen tevoorschijn. Een van hen kijkt eerst even bij de voorkant van het huis, daarna lopen de vier naar de achterkant van het huis. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Inbrekers slaan de jongen

Maar omdat de deur naar de tuin op slot zit, komen ze daar niet veel verder. Uiteindelijk weten de mannen met behulp van een breekijzer binnen te komen. Daar treffen ze boven de 11-jarige jongen. Ze hebben hem geslagen en hij moest hen zeggen of er geld in huis lag. Met een paar honderd euro aan muntgeld en sieraden vertrekken de vier weer in de Seat Leon. Voor de ogen van een wandelaar en een fietser rijdt de auto weg. En vlak voor de bocht halen ze nog net even iemand in. Met de wandelaar en fietser komt de politie graag in contact, zij kunnen getuige zijn. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: bestuurder van Mercedes

Als de mannen aan de voorkant van de woning zijn, nog voor de inbraak, moet een bestuurder van een Mercedes even op de rem trappen. De politie wil ook graag met die bestuurder in contact komen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalementen

De vier inbrekers zijn vermoedelijk alle vier rond de 20 jaar oud, hebben vrijwel dezelfde lengte en hebben een getinte huidskleur. En allemaal droegen ze een gewatteerde en glimmende winterjas. Die donderdagavond 7 december reden ze in een donkerkleurige Seat Leon. Het was een sportieve uitvoering. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar