Vrouw (65) in rolstoel door toedoen straatrover

Bij een straatroof op de Oudegracht in Utrecht, op vrijdagochtend 11 februari 2022, liep het slachtoffer een scheur in haar heup op en brak ze een vinger. De 65-jarige vrouw was op weg naar haar werk toen iemand rond 07.35 uur hard aan haar schoudertas trok, waardoor ze hard en ongelukkig ten val kwam.

Het deed zo vreselijk zeer. Ik kon niet meer op mijn benen staan.”

slachtoffer straatroof Utrecht

Revalidatie

Het slachtoffer heeft de eerste maanden in een rolstoel gezeten en kan sinds kort met behulp van krukken kleine stukjes lopen. Ze is echter nog steeds arbeidsongeschikt en heeft veel pijn. Het is onduidelijk hoe lang ze nog moet revalideren.

De verdachte op de Oudegracht Preloader
De verdachte op de Oudegracht
De verdachte op de Oudegracht Preloader

Straatrover

Op camerabeelden uit het centrum van Utrecht die ochtend is te zien hoe de straatrover richting de vrouw rende. Hij droeg een mondkapje voor zijn gezicht en een capuchon over zijn hoofd.
Later deed hij beide af en verscheen hij bij het Centraal Station duidelijk in beeld. De man werd voor het laatst gefilmd aan de Jaarbeurszijde van het station. Zijn haar leek bovenop geblondeerd.

Buit

De dader ging ervandoor met de blauwe schoudertas van de 65-jarige vrouw met daaraan een sleutelhanger van een zeehondje. In die tas zat onder meer een Samsung-telefoon in een hoesje met bloemenpatroon.

De gestolen spullen Preloader
De gestolen spullen
De gestolen spullen Preloader

Mogelijke getuige

De straatrover heeft op Utrecht CS iemand aangesproken en die persoon, waarschijnlijk een vrouw, vermoedelijk om een sigaret gevraagd. De politie wil graag in contact komen met deze getuige die de dader van dichtbij heeft gezien.

Verdachte (rechts, met rugtas) bij getuige Preloader
Verdachte (rechts, met rugtas) bij getuige
Verdachte (rechts, met rugtas) bij getuige Preloader

Deel uw informatie

  • Wie herkent de dader?
  • Waar is de buit gebleven?
  • Wie is de getuige aan wie de straatrover iets gevraagd heeft?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar