Vrouw betaalt laptop met gestolen bankgegevens

Helaas komt het geregeld voor: oplichting via nepmails. Dergelijke mails lijken bijvoorbeeld afkomstig van uw bank, maar zijn in werkelijkheid verzonden door criminelen. Het overkwam ook een 67-jarige vrouw uit Tilburg. Gelukkig staat de vrouw die vervolgens haar bankgegevens gebruikt, duidelijk op beeld.

update
teaser-date

26-05-2020 20:28

Tien mensen gaven informatie door over deze fraudezaak. Daarbij werd ook een naam doorgegeven, bedankt!

Het slachtoffer had nog maar net de mobiel bankieren app op haar tablet geïnstalleerd. Toevallig ontving ze kort daarna een mail die van haar bank leek te komen. Nadat ze vervolgens op de bijgevoegde link klinkte, vulde ze nietsvermoedend haar bankgegevens in.
Het bleek echter een oplichtingsmail; het slachtoffer had onbedoeld criminelen toegang gegeven tot haar bankgegevens.

Verdachte gefilmd

De vrouw die vervolgens gebruikmaakte van die gegevens, is gefilmd bij een Coolblue-winkel in Tilburg. Ze rekende daar een laptop af. Haar precieze rol is onduidelijk, maar ze heeft in ieder geval toegang tot de rekening van het slachtoffer. Herkent u deze vrouw? Geef het alstublieft door.

Trap er niet in!

Sommige nepmails zijn vrijwel niet te onderscheiden van originele mails. Uw bank zal u echter nooit op deze manier benaderen met vragen over uw bankgegevens. Ontvangt u zo’n e-mail, klik niet op de link en verwijder de e-mail. Bent u toch slachtoffer geworden van zo’n gehaaide oplichterstruc, doe altijd aangifte bij de politie.

Help de politie

Heeft u de vrouw op de beelden ergens gezien en/of weet u wie zij is? Geef het alstublieft door aan de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Hart onder de riem

Wilt u het 67-jarige slachtoffer een bericht sturen, gebruik de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar