Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Vuurwerkbom ontploft bij appartement van moeder en dochter

De voordeur van een appartementencomplex aan de Molenstraat in Hengelo is door een explosie volledig weggeblazen. Op zondagavond 11 april werd daar een vuurwerkbom met de kracht van een handgranaat tot ontploffing gebracht. Een man die rond die tijd door het centrum van Hengelo fietste, is zeer waarschijnlijk de dader.

212160_helmond_dadda kopie.jpg Preloader
212160_helmond_dadda kopie.jpg Preloader

Fietser

De fietser reed op een fiets met fietstassen. Hij droeg handschoenen en een mondkapje. Vermoedelijk is hij na het incident weggereden via de Nieuwstraat, onder de spoortunnel door richting Hengelo-Zuid. 

explosief Preloader
 
explosief Preloader

 Gold Thunder-explosief

Het explosief, waarschijnlijk een Gold Thunder, is bewust achtergelaten in de brievenbus van het appartement van een moeder en dochter. Zij zijn flink geschrokken, maar gelukkig ongedeerd gebleven.

De bewoners van de andere omliggende appartementen waren die avond niet thuis. Het is onduidelijk waarom de dader het specifiek op de moeder en dochter heeft gemunt. 

Jongeren op rode scooter

Rond de explosie, vlak voor het ingaan van de avondklok om 21.00 uur, hangen vier jongeren een tijdje rond in de Nieuwstraat in Hengelo. Eén van hen rijdt op een rode scooter een paar keer heen en weer op één wiel. Was jij één van deze jongens, neem contact op met de politie! Misschien heb je belangrijke informatie over de dader.

Contact met specifieke tipgever

De politie heeft via Meld Misdaad Anoniem informatie gekregen, maar hoopt dat deze tipgever via Team Nationale inlichtingen nogmaals contact opneemt. Team Nationale Inlichtingen kan garanderen dat u anoniem blijft voor de dader. Daarbij blijft uw identiek ook onbekend voor de rechercheurs en de officier van justitie van het onderzoek. De mensen van het Team Nationale Inlichtingen geven alleen uw informatie door aan het onderzoeksteam.

Help de politie

Beschikt u over meer informatie; geef het alstublieft door!

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Leeft u mee met deze zaak? Laat een sterktewens achter.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar