Wico van Leeuwen (48) al ruim vijf maanden vermist

Beloning € 10.000

Wico van Leeuwen is voor het laatst gezien aan het eind van de middag op dinsdag 17 mei 2022 in Borculo. Hij komt zelf uit dat stadje in de Achterhoek, al had hij ten tijde van zijn verdwijning geen vaste verblijfplaats. Van Leeuwen (48) is wel vaker een tijdje ‘van de radar’ geweest, maar deze keer heeft de politie signalen gekregen dat hem iets ergs kan zijn overkomen.

Op 12 oktober heeft de politie in een vijver in Eibergen naar Van Leeuwen gezocht; dit naar aanleiding van een tip. Op 14 september al werd in Borculo een woning aan de Pagendijk onderzocht waar hij zou hebben verbleven.
Ondanks het onderzoek is er nog niets gevonden dat opheldert wat met Van Leeuwen is gebeurd of waar hij mogelijk zou kunnen zijn.

update
teaser-date

08-11-2022 19:43

Sinds de uitzending van 1 november heeft de politie opnieuw een zoeking gedaan in een pand aan de Heerlijkheidstraat in Borculo. Ondanks vijftien nieuwe tips is nog niet duidelijk wat er met Wico kan zijn gebeurd. Uw informatie delen kan als u dat liever wil ook anoniem.

Tuinonderhoud

De politie houdt alle mogelijke scenario’s open. Zo heeft Van Leeuwen wel eens gezegd dat hij plannen had om naar het buitenland te gaan. Het is echter onwaarschijnlijk dat hij dat zou doen zonder iemand in te lichten.
Van Leeuwen verdiende geregeld wat geld met tuinonderhoud. Een dag voordat hij verdween, had hij gewerkt bij een vaste klant in Neede. Daar beloofde hij een week later terug te komen.

Zoekactie in Eibergen, 12 oktober 2022 Preloader
Zoekactie in Eibergen, 12 oktober 2022
Zoekactie in Eibergen, 12 oktober 2022 Preloader

Heerlijkheidstraat

Wico van Leeuwen is 48 jaar oud, 1.93 lang en wat slungelig. Neem alstublieft contact op met de politie als u hem heeft gezien, contact met hem heeft gehad of informatie heeft over wat er met hem kan zijn gebeurd. Dat kan ook anoniem of middels een tipformulier.
De laatste keer dat hij werd gezien, even na 17.35 uur op die 17e mei, zei Van Leeuwen dat hij in Borculo naar een huis aan de Heerlijkheidstraat zou gaan waar hij op dat moment verbleef. Waarschijnlijk is hij daar inderdaad geweest, maar het is volstrekt onduidelijk wat daarna is gebeurd. Volgens buurtbewoners is er in het betreffende pand geregeld ruzie. Op 28 september deed de politie daar een doorzoeking.

Help de politie

  • Wie weet waar Wico van Leeuwen kan zijn, wat er mogelijk met hem is gebeurd en/of wat de aanleiding voor zijn verdwijning kan zijn?
  • Wie heeft informatie over mogelijke plannen van Van Leeuwen om naar het buitenland te gaan?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar