Woninginbraak aan de Linge

Help mee daders te vinden via Camera in Beeld

update

Tientallen tips, heel erg bedankt!

Op donderdagmiddag 19 mei wordt aan de straat de Linge in Tilburg ingebroken door twee mannen. Ze lopen voor ze inbreken meerdere keren heen en weer. Waarschijnlijk maken ze een rondje om te verkennen of de kust veilig is. Vlak daarna zullen ze via het keukenraam het huis binnendringen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de inbrekers?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Camera’s

Eigenlijk kun je wel stellen dat als deze inbraak wordt opgelost dat vooral dankzij de buren met die camera’s is, anders waren er een stuk minder sporen geweest.

Cameratoezicht

Naar schatting zijn er in heel Nederland zo’n 1,5 miljoen bewakingscamera’s. Bij een deel daarvan kan 24 uur per dag door de politie worden meegekeken via Cameratoezicht. Zodra er iets verdachts gebeurt kan de politie meteen ingrijpen.

Particuliere camera’s

Maar waarschijnlijk is zo’n 97% van al die 1,5 miljoen camera’s in handen van particulieren: u dus. Bij sommige misdrijven is het erg belangrijk om snel te weten waar er misschien bewakingsbeelden zijn opgenomen, bijvoorbeeld bij de ontvoering van een kind.

Camera in beeld; meld je nu aan

Daarom willen we iedereen die een particuliere camera buiten aan zijn huis of bedrijf heeft geïnstalleerd vragen om zich aan te melden bij Camera in Beeld. Daarmee laat je aan de politie weten dat je buiten een camera hebt en waar die staat. Hoe beter de politie in kaart heeft waar camera’s hangen, hoe sneller een zaak kan worden opgelost. De politie kijkt dus niet opeens 24 uur met uw beelden mee, u zorgt puur dat de lijst waar camera’s hangen zo compleet mogelijk wordt. Aanmelden is heel simpel en kan hier.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar