Zware mishandeling Engelse zakenman (59) parkeerplaats hotel

Het romantische avondje met zijn vriendin werd letterlijk en figuurlijk in de war geschopt.

update

Geen enkele reactie helaas. Blijf nog meedenken!

Op maandag 29 april 2013, tussen 01:30 uur en 02:00 uur, wordt een Engelse zakenman (59) ernstig mishandeld op de parkeerplaats van een hotel in Almere. De zakenman heeft de avond doorgebracht met zijn in Nederland wonende Oekraïense vriendin. De vriendin ontvangt een berichtje op haar telefoon waarna ze plotseling vertrekt. Ze vergeet een jasje waarop de man haar achterna gaat. Voordat ze wegrijdt in een taxi stapt er een man uit die de Engelsman in elkaar slaat.

Slachtoffer

De zakenman heeft een flink aantal rake klappen en trappen gehad ook toen hij al op de grond lag waardoor hij onder meer zijn jukbeen en zijn schouder gebroken had. Dat zijn verwondingen waar je van kunt herstellen, maar de man is vooral geschokt dat hij zo is mishandeld terwijl hij geen idee heeft waarom.

Motief

De vriendin van de Engelsman zegt dat ze niet weet wie de man is die haar vriend zo mishandelde en heeft ook geen duidelijke verklaring voor wat er gebeurde. Misschien is er wel meer aan de hand. Het zou om mensenhandel kunnen gaan bijvoorbeeld of misschien is er iets anders aan de hand geweest waar het slachtoffer in ieder geval niets van wist.

Taxi

De politie heeft de taxichauffeur gesproken en hij moest van de twee mannen die in de taxi zaten doorrijden. Voor zover de politie kan nagaan heeft hij niets met de zaak te maken.

Dader

Het is een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk, hij heef donkerblond haar dat in die vroege ochtend van maandag 29 april aan de zijkanten was opgeschoren en bovenop wat langer was. Hij is tussen de 30 en 40 jaar oud, zo’n 1.75m lang en heeft een stevig en gespierd postuur.

Man in taxi

Er was nog een man en die zat voor in de auto naast de chauffeur. Dit is ook een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk en donkerblond haar, hij was iets langer dan de dader, zo’n 1.80m en hij had een normaal postuur. Beide mannen zijn opgepikt en ook weer met de vrouw afgezet in Amsterdam.

Achtergrond

De politie hoort graag meer over de mogelijke achtergrond van deze afranseling en is benieuwd of er mensen zijn die iets dergelijks hebben meegemaakt. Ze hoeven niet per se ook in elkaar geslagen te zijn maar misschien heeft iemand wel een vergelijkbaar conflict gehad en is daarbij bijvoorbeeld bedreigd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de vroege ochtend van maandag 29 april 2013, tussen 01:30 uur en 02:00 uur, getuige geweest van de zware mishandeling van een Engelse zakenman (59) op de parkeerplaats van een hotel in Almere?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement en mogelijk in combinatie met de man in de auto en de jonge Oekraïense vrouw de dader?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over de achtergrond van deze zware mishandeling of heeft er iets over gehoord?

Kijk ook eens naar