Explosie bij horecazaak in Blerick

  • Venlo

In Venlo ontplofte in de vroege ochtend van 14 juni 2024 een explosief bij een eetcafé in het stadsdeel Blerick. Een levensgevaarlijk incident, omdat zich boven en rondom de horecazaak appartementen bevinden waar mensen lagen te slapen.

De politie kan u beelden laten zien uit de omgeving van het getroffen pand aan de Alberdingk Thijmstraat. Behalve dat daarop een verdachte te zien is, blijkt er ook de heftigheid uit van zo’n ontploffing. Heeft u een idee over de verdachte en/of diens mogelijke motief of opdrachtgever, neem dan alstublieft contact op met de politie.

Meerdere verdachten

De politie houdt rekening met de mogelijkheid dat de veroorzaker van de explosie gewond kan zijn geraakt. Op de beelden is te zien dat deze verdachte nog van de plaats delict aan het wegrennen was toen de ontploffing plaatsvond. Mogelijk is hij geraakt door rondvliegend glas.

Volgens getuigen reed die vroege vrijdagochtend in Blerick een kleine, witte auto met afgeplakte kentekenplaten weg. Zij wisten ook te vertellen dat er die nacht waarschijnlijk meerdere verdachten op pad waren. Meld het alstublieft als u informatie heeft over de dader en/of zijn vermoedelijke handlangers.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Alberdingk Thijmstraat in Venlo

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.