Overval gezin aan de Oranjeboomstraat

  • Rotterdam
  • Update 

De daders gebruikten grof geweld tegen zowel de dochters als hun moeder.

Update

Uw hulp blijft nodig, er kwamen 2 tips. Wellicht zijn ze opgevallen in hun grijze stationwagen met Duits kenteken bij de portiekflat aan de Oranjeboomstraat.

Donderdagavond 9 april 2015 wordt rond 19.30 uur een Turks gezin overvallen in een bovenwoning aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam-Zuid. Een zogenaamde postbezorger belt aan waarop één van de drie aanwezige dochters (35) open doet. Zij wordt gelijk door drie daders beetgepakt, hard geslagen en bij haar en haar moeder wordt een vuurwapen tegen het hoofd gezet.

  • Wie is er op donderdagavond 9 april 2015 rond 19.30 uur getuige geweest van de overval op een Turks gezin in een bovenwoning aan de Oranjeboomstraat in Rotterdam-Zuid?
tcm17346236_large.jpg
Buit

De daders namen geld mee, waaronder een bedrag dat door de dochters gespaard was voor een grafsteen voor hun overleden oma. Ook namen ze sieraden en telefoons mee.

tcm17346244_large.jpg
Motief

Het is nog niet duidelijk waarom de daders dit gezin uitkozen. Misschien is er een bijzondere reden geweest om juist deze familie te overvallen. Door de daders is ook wat in die richting gezegd.

  • Wie heeft er informatie over een mogelijk motief?
tcm17346246_large.jpg
Slachtoffers

De dochter die opendeed is hard met het vuurwapen geslagen, onder andere in haar gezicht. Ook werd het wapen tegen haar hoofd gezet, net als bij haar moeder, en er is gezegd dat ze zouden schieten. Vervolgens zijn de zussen en hun moeder vastgebonden met hun eigen hoofddoeken.

tcm17346237_large.jpg
Dader 1

Hij was degene met het vuurwapen, die de hele tijd bij de slachtoffers bleef en het meest agressief was. Hij is tussen de 1.60 m en 1.70 m lang, 25 a 30 jaar oud, een licht getinte huidskleur en heeft een dik/fors postuur.

tcm17346242_large.jpg
Gezien

De man is mogelijk gezien toen hij de portiekflat verliet. Een getuige spreekt over een man met een baard en kort, donker haar en een bol gezicht. Hij was gekleed in een zwart trainingspak, zwarte bivakmuts en hij droeg donkere kleding en schoenen.

  • Wie heeft de daders donderdagavond 9 april in de buurt van de Oranjeboomstraat gezien?
tcm17346238_large.jpg
Dader 2

De getuige zag bij hem een tweede man, met een smal gezicht, een kromme lange neus en een baardje van een paar dagen. Dat was hoogstwaarschijnlijk een van de andere twee daders. Hij bleef al die tijd bij de voordeur en was tussen de 1.70 m en 1.75 m, 20 a 23 jaar oud, een mager postuur en donkere kleding.

tcm17346239_large.jpg
Dader 3

Hij heeft de woning doorzocht en werd door de slachtoffers omschreven als tussen de 1.70 m en 1.75 m lang, 20 a 25 jaar, slank postuur, licht getinte huidskleur en met donkere kleding en zwarte handschoenen.

  • Wie heeft er informatie over de daders?
tcm17346248_large.jpg
Taal

De daders spraken Nederlands. Er mocht geen Turks worden gepraat. Maar alleen de dochter die opendeed spreekt ook Nederlands, de anderen begrijpen het alleen.

tcm17346251_large.jpg
Vluchtauto

Ze zijn waarschijnlijk gevlucht in een grijze stationwagen, wellicht een Mercedes of een Opel, met een Duits kenteken, die in de buurt van de bovenwoning stond geparkeerd.

tcm17346249_large.jpg
Vluchtroute 1

Onbekend is hoe ze zijn gereden. Ze kunnen bijvoorbeeld richting De Kuip zijn gevlucht.

tcm17346250_large.jpg
Vluchtroute 2

Ze kunnen ook via de Oranjeboomstraat richting de noordkant van Rotterdam zijn gereden.

  • Wie heeft ze op hun vlucht gezien?

Oranjeboomstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.