38-jarige man beschoten door duo op BMW-motor

Twee mannen op een motor hebben op zaterdagavond 12 september in Sittard een 38-jarige man beschoten. Het slachtoffer zat op dat moment in zijn auto – met draaiende motor – op de Bradleystraat.

update
teaser-date

12-01-2021 21:13

Sinds vrijdag 8 januari zijn niet alleen twee Nederlandse verdachten aangehouden, maar ook een inwoner van het Belgische Kinrooi en een man in Denemarken. Onder die aangehouden verdachten zit ook de eigenaar van de opvallende BMW. Die auto is inmiddels ook aangehouden en in beslag genomen.

Daarnaast heeft de politie via het tipformulier op hun site ook van twee tipgevers interessante informatie ontvangen. De rechercheurs willen graag met hen verder praten en vraagt deze mensen contact op te nemen met het Team Nationale Inlichtingen: 088 - 661 77 34. Uw identiteit wordt dan afgeschermd.

Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer nog in paniek achteruit is gereden toen hij werd beschoten. Hoewel deze snelle handeling mogelijk zijn leven heeft gered, bleef de man zwaargewond achter.

Beelden veiliggesteld

Inmiddels heeft de politie bewakingsbeelden veiliggesteld waarop de vermoedelijke daders te zien zijn. Het lijkt erop dat de mannen kort voor het schietincident, rond 23.00 uur, al wat zoekend door de Bradleystraat reden.

Motor in brand

Een half uur na het schietincident werd aan de Raadskuilderweg in Geleen een brandende motorfiets ontdekt. Dit betreft een BMW, type G310R, met het Duitse kenteken AC TW14.
De politie vermoedt dat dit de motor betreft die de daders hebben gebruikt. Het voertuig is ruim twee weken eerder, op donderdag 27 augustus, gestolen vanaf de Neuköllnerstrasse in het Duitse Aken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft tussen donderdag 27 augustus en zaterdag 12 september de BMW-motor ergens zien rijden of zien staan?

Zaanstraat

De Raadskuilerweg in Geleen is niet te bereiken met de auto. Wél is het mogelijk om vanaf de Zaanstraat de plek van de verbrande motorfiets te bereiken. Mogelijk zijn de daders via deze straat aangekomen of gevlucht.

Jerrycantuitje

Schenktuit van jerrycan gevonden Preloader
Schenktuit van jerrycan gevonden
Schenktuit van jerrycan gevonden Preloader

Dankzij sporenonderzoek is er in de buurt van de brandende motorfiets een jerrycantuitje aangetroffen. Dat was in de Maaslaan, bovenop wat struiken. Het tuitje is mogelijk gebruikt bij het in brand steken van de motor. Aangezien het schenktuitje nieuw lijkt, hoort de politie graag of een dergelijk voorwerp of bijhorende jerrycan onlangs is aangeschaft in de omgeving.

Deel uw informatie

Ieder klein detail kan van groot belang zijn. Beschikt u over informatie, geef het door aan de politie.

  • Wie weet meer over de daders en/ of hun motief?
  • Wie heeft tussen 27 augustus en 12 september de BMW-motor ergens gezien?
  • Wie heeft gezien dat de motorfiets in brand is gestoken en werd achtergelaten in Geleen?
  • Wie heeft andere informatie over het schietincident?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Wilt u het slachtoffer een bericht sturen, gebruik de link hieronder.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar