Acht overvallen op drogisterijen in Nieuw-West

Tussen december 2019 en maart 2020 zijn in het Amsterdamse stadsdeel Nieuw-West acht overvallen gepleegd op filialen van Kruidvat, Etos en Trekpleister. Ondanks dat er al twee jonge verdachten zijn aangehouden, is het onderzoek nog in volle gang.

update
teaser-date

09-06-2020 20:22

Ondanks de vijf binnengekomen tips zijn beide daders nog niet herkend. Heeft u informatie? Geef het door!

De aangehouden jongens (14 en 18) worden verdacht van het plegen van twee van de overvallen. De politie maakt nu bewakingsbeelden openbaar van de daders van twee ándere overvallen.

Overval Etos

De politie is op zoek naar onder anderen de jongeman die op donderdag 5 maart 2020 rond 10.00 uur de Etos aan de Pieter Calandlaan overviel. Kort voor de overval is hij om de hoek vastgelegd door een bewakingscamera.

De man heeft een lichte huidskleur en draagt blauwe sportschoenen. Herkent u de overvaller op de beelden? Neem alstublieft contact op met de politie.

Overval Trekpleister

Ook de dader van een overval op het Trekpleister-filiaal aan het Osdorpplein is nog niet aangehouden. Op donderdag 23 januari 2020 rond 11.45 uur was de overvaller al eventjes in de winkel voordat hij uiteindelijk toesloeg.

De buit was, net als bij de overval op de Etos, klein. Vermoedelijk is de overvaller rond 18 jaar oud en zo’n 1.70 à 1.75 meter lang. Hij heeft een slank postuur en bruine ogen. Na de overval vluchtte hij op een damesfiets.

Help de politie

Heeft u meer informatie over de dader(s) of over de reeks overvallen? Geef het alstublieft door.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Steun de slachtoffers

Via onderstaande link kunt u de getroffen winkelmedewerksters een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar