Belangrijke getuigen gezocht rond dood Engelse toerist

Tijdens een bezoek aan Amsterdam werd de 22-jarige Engelse toerist Danny Castledine doodgestoken. Dat gebeurde in de nacht van 31 mei op 1 juni aan het Singel. Er zit een verdachte vast, maar de politie zoekt nog altijd een aantal belangrijke getuigen.

Danny was samen met een vriend in Amsterdam. In de loop van de nacht raakten de twee elkaar kwijt. Danny liep daarna richting het Centraal Station, waar hij aan de praat raakte met een man uit België.

Verdachte aangehouden

De twee mannen liepen samen via de Martelaarsgracht en de Spuistraat richting het Singel. Daar werd Danny neergestoken en hij overleed ter plekke. Later die ochtend hield de politie in Amsterdam-Zuid de 22-jarige Belg aan; hij wordt verdacht van het doodsteken van Danny.

Motief

Het is niet duidelijk waarom Danny werd neergestoken. Het zou kunnen dat de verdachte hem wilde beroven. Mogelijk werden onder andere zijn telefoon en horloge na het steekincident meegenomen; die spullen werden niet meer bij Danny aangetroffen.

Man met rode jas

De verdachte is gevlucht naar het Centraal Station, waar hij op een bankje in slaap is gevallen. Op het station, maar ook eerder die nacht en ochtend verkeerde de Belg in het gezelschap van een man met een rode jas. Die man heeft een donkere huidskleur en hij leek dreadlocks te hebben. De politie wil graag met deze getuige in contact komen.

Wie herkent een van deze getuigen? Preloader
Wie herkent een van deze getuigen?
Wie herkent een van deze getuigen? Preloader

Fietser

Na de steekpartij vluchtte de verdachte over het Kattengat richting de Spuistraat. Mogelijk verloor hij op zijn vlucht de telefoon en/of het horloge van Danny. Even later stopte er op het Kattengat een fietser met een Action-tas die iets opraapte. Wie is hij en wat lag er op straat?

Tasjesdief

Terwijl de verdachte op Amsterdam CS lag te slapen, werd hij beroofd van een tasje dat bij zijn voeten lag. Mogelijk zaten daar spullen van Danny Castledine in.

De vrij jonge tasjesdief droeg zelf een rugtas van Adidas met het opschrift ‘Allblues’. Als deze tasjesdief zich niet meldt, overweegt de politie hem na twee weken herkenbaar te laten zien. 

Taxichauffeur

In de buurt van de plek waar Danny is neergestoken, stopte die nacht een taxi, waarschijnlijk een witte Toyota Prius. De taxi stond rond 02.45 uur een tijdje stil op het Singel, waarschijnlijk omdat er een chauffeurswissel plaatsvond. Met allebei de chauffeurs wil de politie graag spreken.

Wie bestuurde(n) deze taxi die nacht? Preloader
Wie bestuurde(n) deze taxi die nacht?
Wie bestuurde(n) deze taxi die nacht? Preloader

Contact met de politie

Herkent u een van de getuigen of mogelijk de tasjesdief, neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar