Beroving en mishandeling student (23) vlakbij Centraal Station

Zaterdagochtend 24 maart rond 05.30 uur wordt een 23-jarige student mishandeld en beroofd op de Provenierssingel aan de achterzijde van het station. Het slachtoffer raakt hierbij zwaargewond.

update

Negen mensen gaven tips door over de mogelijke dader. Hoewel er waardevolle informatie bij zat, heeft dit nog niet tot de aanhouding geleid van de man met de bril.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Stapavond

De derdejaars bachelorstudent was onderweg naar huis van een avondje stappen met vrienden in de Suicide Club. Op het Centraal Station haalt hij nog snel iets te eten bij Burger King. Daarna vervolgt hij zijn weg door aan de achterzijde het station te verlaten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Op dat moment komt vanuit de Provenierstunnel een groepje van vijf mannen aangelopen. Vrijwel direct ontstaat er commotie tussen de student en de mannen.

Gewelddadige beroving

Een van de mannen grijpt de jongen bij zijn kraag. Zijn handlanger deelt één rake klap uit, waarmee het slachtoffer direct tegen de grond gaat. Vervolgens worden zijn zakken doorzocht en grist een dader zijn telefoon en huissleutels mee.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Het slachtoffer wordt door zijn overvallers nog geholpen om te gaan zitten. Maar zodra hij opstaat, proberen ze zijn jas van zijn lijf te trekken. De jongen weet zich hier tegen te verweren.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van het incident op zaterdag 24 maart tussen 05.30 en 05.45 uur aan de achterzijde van het Centraal Station?

Zwaargewond

De student raakte door de beroving zwaargewond. Hij had onder meer een dubbele kraakbreuk, gescheurd tandvlees en een gebroken bijholte. Daarnaast hield hij er een zware hersenschudding en een hoofdwond aan over. Ook is een tand zo hard geraakt dat er een zenuw beschadigd is.

Aanhouding vier mannen

Even later worden aan de Teilingerstraat vier mannen aangehouden. Een van hen wordt nog verdacht van betrokkenheid bij de beroving. Dit betreft de man die de kraag van het slachtoffer vasthield. Het groepje mannen had elkaar die avond leren kennen in de Suicide Club.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader spoorloos

De dader die sloeg is op het moment van de aanhouding al verdwenen. Vermoedelijk is hij ergens de woonwijk in gelopen of in de richting van het centrum. Deze dader wordt begin 20 geschat en heeft een donkere huidskleur. Op het moment van de mishandeling droeg hij een jas met bontkraag, een grijze broek en sneakers. Ook had hij een opvallende trui aan met daarop een wit met rode streep. Hij leek een ketting om zijn nek te dragen en droeg een bril.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de dader?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader gezien op zaterdagochtend 24 maart in de omgeving van de Teilingerstraat?

iPhone 6S

De meegenomen telefoon van het slachtoffer is een iPhone 6S in de kleur ‘space grey’. Mogelijk is dit toestel later te koop aangeboden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet of de space grey iPhone 6S mogelijk ergens te koop is aangeboden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar