Bezoekers veilinghuis leggen overvallers vast op beeld

Dankzij dappere bezoekers van het veilinghuis in Den Bosch heeft de politie sporen naar twee gewelddadige overvallers. Het tweetal sloeg toe op 15 november 2020 en wist er met een heel kostbare buit vandoor te gaan.

update
teaser-date

16-02-2021 21:45

De binnengekomen tips gingen met name over de scooter, dank daarvoor! Weet u meer over de daders, geef dat alstublieft door.

Het veilinghuis Korst van der Hoeff aan de Hekellaan hield die zondagmiddag een kijkdag voor geïnteresseerde kopers. Er lagen met name kostbare en unieke sieraden uitgestald.

175 unieke sieraden

Rond 14.30 uur vielen twee overvallers plotseling het pand binnen. Eén van hen sloeg de vitrines stuk terwijl zijn handlanger de bezoekers bedreigde met een pistool. Ze wisten uiteindelijk zo’n 175 sieraden buit te maken, met een totale waarde van ongeveer 60.000 euro.
Mogelijk zijn deze sieraden ergens te koop aangeboden of is het iemand opgevallen dat personen in zijn/haar omgeving plotseling over veel geld beschikten.

Bezoeker maakt foto’s 

Een bezoeker van het veilinghuis wist ongemerkt meerdere foto’s van de daders te maken. Daarop is één van hen duidelijk te zien. Hij heeft een lichte huidskleur en verzorgde wenkbrauwen en droeg een blauwe jas met logo.
Zijn handlanger is moeilijker te zien, maar getuigen dachten aan het accent te horen dat beide mannen uit de omgeving van Den Bosch kwamen.

Vlucht gefilmd

Ook hun vlucht is door een bezoeker nog snel op beeld vastgelegd. Het tweetal scheurde weg op een grijze scooter van een vooralsnog onbekend merk. 

Gevallen met scooter 

Ook op het Hinthamereinde is het tweetal gefilmd. Vanaf de Hekellaan reden ze richting de Oostwal. Daar gingen ze onderuit. Mogelijk is de scooter daarbij beschadigd geraakt.

Inbraak 

Twee dagen eerder, op 13 november, werd bij het veilinghuis ingebroken. Er zijn deuren en ramen ingeslagen, maar er is toen niets van waarde meegenomen. De politie sluit niet uit dat het dezelfde daders zijn geweest.

Help de politie

Wie heeft informatie over de daders?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Om het slachtoffer een bericht te sturen, gebruikt u onderstaande link.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar