Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Bezorging Kalasjnikov bij souvenirwinkel op de Haarlemmerstraat

De eigenaar van een souvenirwinkel schrikt zich een ongeluk wanneer hij een pakket openmaakt.

update

Door informatie die bij de politie is binnengekomen, blijkt dat er sowieso meerdere mensen van deze zaak hebben geweten en dat de bezorger dus niet dè spil is die we zoeken in deze zaak. Daarom wil de politie mensen vragen nogmaals goed naar de beelden van de bezorger te kijken. Het kan goed mogelijk zijn dat hij oprecht van niks weet. De politie wil heel graag met hem spreken om te weten te komen hoe hij dat pakket heeft gekregen.

Op donderdag 22 mei 2014 treft de medewerker van een souvenirwinkel op de Haarlemmerstraat in Amsterdam een AK-47, oftewel een Kalasjnikov, aan in een afgeleverd pakket. Dit is een zwaar automatisch wapen, dat 600 kogels per minuut afvuurt. De eigenaar wist van niks, maar het pakketje is ook niet per ongeluk verkeerd bij hem bezorgd, want zijn naam en telefoonnummer stonden specifiek op de doos. De politie beschouwt het daarom als een bedreiging.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bezorger

Er zijn drie opties: de bezorger zit achter de inhoud van het pakketje, of hij wist ervan of hij heeft het in opdracht van iemand bezorgd. Uiteraard kan het ook dat hij echt van niks weet en een hele gewone bezorger is. Daarom wil de politie nog steeds heel graag weten wie hij is, want dan is hij een hele belangrijke getuige.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Signalement

De man is getint, wordt begin 30 geschat, zo rond de 1.70 meter lang en hij is tenger gebouwd. Hij sprak gewoon Nederlands, heeft kort donker haar en droeg een licht shirt boven zijn spijkerbroek. En let op zijn loopje: de rechercheurs vinden dat hij iets door zijn knieën gebogen loopt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pakketje

Het is een verhuisdoos, een beetje provisorisch dichtgeplakt met bruine tape en op een papiertje bovenop stond dus de naam en het adres van de ontvanger.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de bezorger van het pakketje aan de hand van de bewakingsbeelden en het gegeven signalement?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de bezorger op donderdag 22 mei 2014 door Amsterdam zien lopen met die verhuisdoos?

Kijk ook eens naar