Brandstichting bedrijf Bolbaken

Een uitslaande brand waarbij asbest vrijkwam blijkt te zijn aangestoken.

update

Dinsdagochtend 5 april is een eerste verdachte (29) aangehouden.

Woensdagavond 2 december wordt er iets voor 23.00 uur brand ontdekt bij een bedrijfspand aan het Bolbaken in Zaandam. Op bedrijventerrein Sluispolder staat de loods van een transport- en aannemingsbedrijf in lichterlaaie. De brand is zo groot dat meerdere brandweerkorpsen moeten helpen bij het blussen. Door vrijkomend asbest moeten omwonenden hun ramen dichthouden. Het pand gaat verloren.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Busje

Uit onderzoek blijkt dat de brand is aangestoken. Op bewakingsbeelden is te zien dat vlak voor de brandstichting in de buurt een busje rijdt. De politie vermoedt dat daarin de brandstichter of –stichters hebben gezeten. De politie weet dat de bus gehuurd is en ook bij welk bedrijf, maar wie heeft er informatie over de inzittenden?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer gezien van de inzittenden van het roodgele busje dat mogelijk betrokken is bij de brandstichting op bedrijventerrein Sluispolder?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen: 2 fietsers

Uit andere beelden blijkt dat de bus mogelijk is gezien door 2 fietsers. Die reden 22.09 uur over de Sluispolderweg, en leken elkaar te kennen. Met deze fietsers en andere mensen die de bus hebben gezien wil de politie graag in contact komen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie zijn de 2 fietsers die rond 22.09 uur reden op het bedrijventerrein in Zaandam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Uiteraard wil het team dat de brandstichting onderzoekt ook graag weten waarom de brand is aangestoken. Heeft er iemand informatie over het motief van deze brandstichting?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er meer vertellen over de mogelijke achtergrond van de brandstichting bij het transport- en aannemingsbedrijf aan het Bolbaken?

Kijk ook eens naar