Brandstichting Shisha Lounge Palace aan de Burgemeester Fockstraat

Een gezin is door het oog van de naald gekropen en ontsnapt aan een vlammenzee.

update

Er kwamen 6 tips, vooral één tipgever gaf hele waardevolle concrete informatie door. Die tipgever heeft zijn gegevens niet achtergelaten, maar de rechercheurs willen die persoon heel graag nog een keer spreken. Zo’n gesprek kan details naar boven halen die misschien wel eens cruciaal kunnen zijn om de zaak op te lossen. Was u dat, neem dan alstublieft nogmaals contact op met 0800-6070, of met het Team Nationale Criminele Inlichtingen.

In de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juni 2014 rond 03.30 uur wordt er brand gesticht bij de Shisha Lounge Palace aan de Burgemeester Fockstraat in Amsterdam West. Boven het waterpijpcafé woont een gezin. De dochter is nog wakker en merkt dat haar kamer vol rook staat, net als de rest van hun huis. Gelukkig kan de brandweer tijdig worden gewaarschuwd, anders had de brandstichting fatale gevolgen kunnen hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juni 2014 rond 03.30 uur getuige geweest van de brandstichting bij de Shisha Lounge Palace aan de Burgemeester Fockstraat in Amsterdam West?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Geluk

Het gezin heeft heel veel geluk gehad. Gelukkig was de dochter nog wakker, want hun hele huis stond al vol rook en de moeder en het zoontje merkten daar in hun slaap helemaal niets van. Als ook de dochter was gaan slapen, was de brand pas later ontdekt en had het heel goed te laat kunnen zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opzet

Eigenlijk was er direct al het vermoeden dat de brand was aangestoken. De forensische opsporing is erbij gekomen, die heeft onderzoek gedaan en inderdaad geconcludeerd dat er sprake was van brandstichting.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Risico

De brandstichter of –stichters hebben willens en wetens een heel groot risico genomen. Er is overduidelijk aan de buitenkant te zien dat er woningen zijn boven dat voormalige café. Boven het gezin wonen ook nog mensen en die hebben natuurlijk ook risico gelopen. Ook gezien het tijdstip, want mensen liggen dan gewoon te slapen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schade

De brand was hevig en de schade aan de Shisha Lounge Palace was daardoor groot. Het interieur was niet meer te redden en de schade is nog niet hersteld. Het café is dus nog steeds gesloten.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vergunning

De sluiting stond al voor de brand vast. De zaak zou dicht gaan, omdat de gemeente de vergunning had ingetrokken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

Het onderzoek loopt nog steeds en de afgelopen periode heeft de politie informatie verzameld. Er is ook nieuwe informatie binnengekomen. De politie wil echter graag met getuigen spreken. Misschien dat er die bewuste nacht van dinsdag 24 op woensdag 25 juni in of bij de Shisha Lounge Palace iets verdachts is gezien, dat met de brandstichting te maken kan hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er tussen 01.00 uur en 03.30 uur die nacht bij of rondom de Shisha Lounge Palace iets verdachts gezien wat met de brandstichting te maken zou kunnen hebben?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bezoekers

De brand werd rond 03.30 uur die nacht ontdekt, maar de laatste cafébezoekers vertrokken al rond 01.00 uur. Ook toen al, en in de tussenliggende uren, kan er iets zijn opgevallen, wat achteraf aan de brandstichting kan worden gekoppeld. Iedereen die ook maar iets heeft gezien, of er naderhand over heeft gehoord, wordt verzocht zich te melden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er over het algemeen informatie over deze zaak en dit nog niet met de politie gedeeld?

Kijk ook eens naar