Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Brute overval op dame (73) in eigen woning

Een oudere vrouw wordt zondagmiddag 29 april rond 14.15 uur bruut overvallen in haar eigen woning aan de Coolsestraat. De 73-jarige dame raakt hierbij gewond.

update

Inmiddels zijn er al twintig tips binnengekomen. Hier is het team druk mee aan de slag. Dank hiervoor!

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tabakswinkel

Die middag is het slachtoffer onderweg naar een Tabakswinkel aan de 1e Middelandstraat voor sigaretten. Op haar gemak loopt ze even na 14.00 uur via het Zuidewindplein en de Palmdwarsstraat naar huis.

Insluiper

Aangekomen bij de flat opent zij de deur van de portiek. Onverwachts glipt er een man mee naar binnen. Hij zegt dat hij ook in de flat moet zijn en vervolgt zijn weg naar boven. Ongemakkelijk sluit het slachtoffer de portiekdeur en loopt in de richting van haar woning.

Op haar hoede sluit ze haar voordeur af met het nachtslot. Vervolgens neemt ze vanaf haar balkon nog een kijkje richting de West-Kruiskade. Op dit moment denkt ze de insluiper te zien op straat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Deurbel

Ongeveer 5 minuten later gaat haar deurbel. Omdat ze haar buurmeisje verwacht, opent ze zorgeloos de deur. Maar dan staat ze oog in oog met haar overvaller: de insluiper van de portiek. Hij vraagt rustig waar de Mediamarkt is maar tijdens haar antwoord wordt de deur hardhandig open gegooid.

Handlanger

Direct verschijnt er een tweede man. Hij geeft uit het niets de oudere dame een stomp in haar gezicht, waardoor haar bril van haar hoofd vliegt. De mannen duwen de vrouw de hal in en roepen om goud. Het slachtoffer wordt vervolgens meerdere keren hardhandig in haar gezicht geslagen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets verdachts gezien zondagmiddag 29 april rondom de flat aan de Coolsestraat?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Armbanden

De vrouw droeg op het moment van de overval vier gouden schakelarmbanden. Een van de daders rukt deze op brute wijze van haar polsen, hierdoor is een van de armbanden gebroken. Dit is de enige buit die de daders meenemen; ze laten de vrouw vervolgens gewond achter.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de gouden schakelarmbanden zijn of wie ze in zijn bezit heeft?

Daders

De man in de portiek was donker getint en wordt rond de 20 jaar oud geschat. Hij heeft kort, donker haar en heeft een mager postuur. Hij is ongeveer 1.70m lang. Zij handlanger is mogelijk iets langer en steviger gebouwd.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de daders zijn?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bewakingsbeelden

De daders hebben het slachtoffer achtervolgd naar haar woning. Op bewakingsbeelden uit de omgeving is het tweetal en hun achtervolging te zien. Te beginnen op het Zijdewindeplein; daar loopt het duo achter de vrouw aan.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ook zijn ze gezien op de camera’s van de Provenierstunnel, waarna ze de Stationssingel oversteken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tocht door Rotterdam

Het duo maakt een flinke wandeling, want de mannen zijn ook herkenbaar in beeld op de camerabeelden van de tabakszaak aan de Middellandstraat. Hier heeft de vrouw eerder haar sigaretten gekocht.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In de straat waar het slachtoffer woont, de Coolsestraat, komen de mannen het duidelijkst in beeld. Wie herkent het duo?

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de twee mannen op de bewakingsbeelden?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar