Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Cocktailbar Suzy Wong geteisterd door handgranaten

De eigenaren van Suzy Wong aan de Korte Leidsedwarsstraat werden twee keer onaangenaam verrast met een handgranaat voor de deur. De politie is op zoek naar de daders.

update

Er zijn zo’n 22 tips binnengekomen over zowel de anonieme beller als de bewakingsbeelden. Zo is de scooter zeer waarschijnlijk een Vespa Sprint en draagt de man een jas van Canada Goose.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Twee incidenten

Op zowel vrijdag 19 januari als donderdag 22 maart werd een handgranaat voor de cocktailbar aangetroffen. Het motief van de daders is vooralsnog onbekend; de bar was pas sinds december 2017 geopend. Beide incidenten zijn vastgelegd op bewakingsbeelden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets over een mogelijk motief van de dader(s)?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vrijdag 19 januari

In de vroege ochtend, rond 04.20 uur, rijdt een man op een scooter door de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij komt vanaf de Leidsegracht en blijft even stilstaan bij Suzy Wong. Zodra de voorbijgangers gepasseerd zijn, legt de man de handgranaat op de grond. Rond 04.40 uur krijgt de politie een melding van een anonieme beller over de handgranaat voor de deur van de cocktailbar.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de anonieme beller is die 19 januari melding deed van de handgranaat?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de scooterrijder die op vrijdag 19 januari omstreeks 04.20 uur een handgranaat neerlegde?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Donderdag 22 maart

Vervolgens wordt er een tweede handgranaat neergelegd om 02.53 uur in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 maart. Dit keer komt de dader niet op een scooter, maar lopend in de richting van Suzy Wong.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de dader die op donderdagochtend 22 maart omstreeks 02.53 uur een handgranaat neerlegde?

Voorbijgangers

De politie komt graag in contact met de voorbijgangers die 19 januari omstreeks 04.20 uur voorbij Suzy Wong liepen. Bent u dit of weet u wie dit zijn, laat het weten.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar