Dader voortvluchtig van schietincident Kralingen

Op woensdag 17 oktober 2018 wordt een 64-jarige man meerdere malen beschoten. Hij overlijdt acht dagen later in het ziekenhuis, zonder nog bij kennis te zijn geweest.

update

Maandagochtend 25 februari is een 30-jarige Rotterdammer aangehouden. Eerder zijn er al drie andere verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij het schietincident.

De schutter, die er vandoor gaat op een scooter, klapt tijdens zijn vlucht op een auto. Hij laat de scooter achter en gaat te voet verder. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft iets gezien van het schietincident en/of van de dader?

Kruising

Rond 11.00 uur die ochtend staat het slachtoffer met zijn zilvergrijze Volkswagen Polo stil bij de kruising Oudedijk - Willem Ruyslaan, wanneer de dader het vuur opent. De bestuurder van de Polo wordt meerdere keren geraakt, maar zijn bijrijder blijft wonderwel ongedeerd.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

De politie vermoedt dat het hier gaat om een afrekening in het criminele milieu. Het slachtoffer is de 64-jarige Moon Tong Choi, een bekende van de politie. Waar het de identiteit van de schutter betreft, is alle hulp nog welkom. Heeft u de schutter gezien, heeft u een idee wie hij kan zijn of heeft u bewakings- of dashcambeelden uit de omgeving? Meld u dit dan alstublieft bij de politie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over de aanleiding van het schietincident?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aanrijding

Na het schietincident vlucht de dader op een scooter in de richting van de Kralingsezoom. Op de ’s Gravenweg, in het verlengde van de Oudedijk, botst hij op een rijdende auto.De klap is zo hard dat de schutter gewond kan zijn geraakt, maar dat is niet direct aan hem te zien: hij staat snel weer, raapt waarschijnlijk zijn tas en het vuurwapen op en vlucht te voet verder. Mogelijk loopt hij daarbij mank.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de man is die met de scooter op de auto klapte en te voet verder vluchtte?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Oranjeboomstraat

Uit bewakingsbeelden van kort voor de liquidatie, blijkt dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf in elk geval de omgeving van diens woning. Hij reed daarbij al op de scooter, een Gilera Runner, die de nacht ervoor was gestolen vanaf de Oranjeboomstraat in Rotterdam-Zuid.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat in de nacht van 16 op 17 oktober de Gilera Runner werd meegenomen vanaf de Oranjeboomstraat? De scooter stond in het midden van de straat tussen de rijbanen geparkeerd.
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Scooter en helm

De Gilera Runner was van oorsprong rood, maar is in de uren voor de liquidatie in matzwart overgespoten, vermoedelijk provisorisch met spuitbussen. Heeft u informatie over het overspuiten of over wie dat mogelijk heeft gedaan, of weet u iets over de diefstal in de Oranjeboomstraat, laat het de politie weten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat iemand de rode scooter in matzwart overspoot?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tijdens zijn vlucht, nog vóór de aanrijding, verloor de dader al op de Oudedijk zijn helm. Het gaat om een zwarte helm van het merk BKR met leren, bordeauxrode binnenzijde en een kleurloos vizier.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent de Gilera Runner of de BKR-helm en/of kan die aan de verdachte linken?

De schutter droeg een donkerkleurig jack of vest. Nadat hij zijn helm verloor, was te zien dat hij een donkerkleurige pet op had met daar overheen een capuchon.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

In de gaten gehouden

De politie heeft aanwijzingen dat het slachtoffer al in de gaten werd gehouden in de uren of dagen vóór de aanslag op zijn leven. Dat zou dan gebeurd zijn in de zelfde omgeving als waar het schietincident plaatsvond, aangezien het slachtoffer daar in de buurt woont – in de omgeving dus van de Willem Ruyslaan, de Oudedijk en de Lusthofstraat.

Beelden uploaden

Heeft u de schutter of andere verdachte personen gezien daar in Kralingen op woensdagochtend 17 oktober of mogelijk in de dagen ervoor, laat het de politie weten. Beschikt u over dashcam- of bewakingsbeelden waar mogelijk betrokken op staan, dan kunt u die direct uploaden via de website van de politie.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft relevante beelden, gemaakt op woensdagochtend 17 oktober of in de dagen ervoor, van de omgeving van de Willem Ruyslaan, de Oudedijk of de Lusthofstraat?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar