Diefstal iPhone bij Centraal Station in Amsterdam

De dader maakt waarschijnlijk deel uit van een bende die landelijk actief is.

update

7 tips met namen, de politie hoopt hem daarmee snel aan te houden.

Op donderdagavond 16 mei even na 20.00 uur rent een jonge vrouw over perron 4 van het Centraal Station in Amsterdam om de al klaarstaande trein naar Utrecht te halen. Een man rent achter het slachtoffer aan richting de openstaande deuren van de trein. Net voor de deuren sluiten springt de man weer naar buiten met in zijn hand de iPhone 5 van de vrouw. Ze heeft gelijk door wat er is gebeurd, maar kan niets meer doen vanuit de wegrijdende trein.

Vertrek

De zakkenroller loopt op zijn dooie gemak via de roltrap en de middentunnel richting de uitgang.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gluren

De man struint voor de diefstal al geruime tijd over het perron. Hij valt meteen op omdat hij weinig onopvallend in tassen van wachtende passagiers gluurt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Smartphones

Gemiddeld worden er per dag alleen al in Amsterdam zo’n 17 smartphones door zakkenrollers gestolen. Het werkelijke aantal ligt waarschijnlijk vele malen hoger omdat lang niet iedereen aangifte doet.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Bendes

De laatste tijd is gebleken dat er veel Oost-Europese bendes op dit gebied landelijk actief zijn, met name op plekken waar veel mensen samenkomen. Zoals bijvoorbeeld het Indian Summer Festival waar zo’n 240 mensen van hun telefoons gerold werden en de Gaypride waar ook honderden mensen slachtoffer werden van deze georganiseerde criminaliteit. De dader maakt waarschijnlijk deel uit van zo’n bende.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Hij is lichtgetint, hij heeft gemillimeterd, donker haar en is wat kalend bovenop. Verder heeft hij donkere wenkbrauwen en een sportief postuur.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op donderdagavond 16 mei even na 20.00 uur getuige geweest van de diefstal van een iPhone op perron 4 van het Centraal Station in Amsterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement de dader?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader na de diefstal zien weglopen?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader voor de diefstal op het perron gezien?

Kijk ook eens naar