Diefstal schilderij Karel Appel uit kunstgalerie aan de Vijzelstraat

Waar is het schilderij ‘Dans in het Groen’?

update

Het is nog altijd niet duidelijk waar het kostbare Karel Appel-schilderij is en wie de inbrekers zijn.

Maandagmorgen 8 februari 2016 rond 04.30 uur werd er ingebroken bij een kunstgalerie aan de Vijzelstraat in Amsterdam. De inbrekers namen twee schilderijen van Karel Appel mee. Omdat een getuige had gezien dat iemand iets verstopte achter een garagedeur, werd één schilderij al snel teruggevonden. Het schilderij ‘Dans in het Groen’ is nog altijd weg.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op maandagmorgen 8 februari 2016 rond 04.30 uur getuige geweest van de inbraak bij een kunstgalerie aan de Vijzelstraat in Amsterdam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schilderij

‘Dans in het Groen’ werd geschilderd in olieverf door Karel Appel, in 1978, is 50 bij 40 cm groot en zo’n 45.000 euro waard.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er die ochtend iets opgevallen rond de Amsterdamse Vijzelstraat wat met de zaak te maken kan hebben?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Verkopen

De galerie heeft alle collega-kunsthandelaren ingeseind, maar wie weet proberen de dieven het gesigneerde doek via andere kanalen te slijten. Het kan dus zijn dat het schilderij sinds 8 februari op andere plekken wordt aangeboden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar het gestolen schilderij is, wie het heeft, of heeft het te koop gezien of aangeboden gekregen?

Kijk ook eens naar