Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Diefstal woonwinkel aan de Schilderstraat

Met een afleidingstruc stelen dieven meer dan 10.000 euro uit een geldkistje.

update

U belde 7 tips door. Die gingen vooral over de jas van de jongste en dunste dader. Maar ook de oudere lange en corpulente man met donkere vlekken in zijn gezicht en zijn handlanger met buikje en missende boventand moeten toch te herkennen zijn. Reageer als u denkt te weten wie dit zijn.

Op zaterdag 22 maart 2014 komen twee mannen een design woonwinkel aan de Schilderstraat in Rotterdam binnen, zogenaamd om een poef te kopen. Even later komt ook een handlanger binnen die zich verdekt opstelt. Ze hebben alleen een briefje van 500 euro. Omdat de eigenaar niet genoeg wisselgeld in kas heeft, gaat hij dat wisselen in een geldkistje.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Afleiden

Als de eigenaar terug is, willen ze opeens advies over een bank die boven staat. Zodra de eigenaar door het duo wordt afgeleid, loopt de handlanger rechtstreeks naar het geldkistje, haalt daar de omzet uit van meer dan 10.000 euro en loopt snel naar buiten. Zodra ze doorhebben dat de buit binnen is, vertrekt het duo ook.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 2

Hij heeft een buikje en hij mist een boventand achterin zijn gebit.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader 3

De man van het geldkistje leek het jongst en dunst, hij droeg een bomberjack met logo’s.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op zaterdag 22 maart 2014 getuige geweest van de diefstal bij een design woonwinkel aan de Schilderstraat in Rotterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen de daders?

Kijk ook eens naar