Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Dodelijk schietincident club The Sand aan de Mekongweg

Er wordt geschoten in aanwezigheid van zo’n 1700 mensen…

update

Ondanks de 10 tips staat zijn werkelijke identiteit nog niet vast. De politie bedankt alvast iedereen die beeldmateriaal heeft gestuurd. Het onderzoek gaat in volle gang verder.

In de Amsterdamse club The Sand aan de Mekongweg in Amsterdam werd in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 september 2014 dancefeest Afro Dance georganiseerd. Dat feest was nog in volle gang toen er om 04.15 uur werd geschoten. Daarbij werd een man geraakt die ter plekke overleed. Ondanks zoekacties werd de schutter niet gevonden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

De werkelijke identiteit van het slachtoffer blijkt nogal moeilijk vast te stellen. Het slachtoffer is een Ghanese man die in Frankrijk verbleef en voor dit weekend naar Amsterdam was gereden. De man gebruikte echter meerdere identiteiten. De politie wil heel graag weten of er mensen zijn die het slachtoffer kenden en dus ook onder welke naam. Bij zijn linkerslaap heeft de man een litteken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Het is nog niet bekend waarom er is geschoten. De politie wil in contact komen met mensen die tijdens het dancefeest iets hebben gezien van het schieten of de aanloop daarnaartoe.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beeldmateriaal

De politie wil zo veel mogelijk beeldmateriaal van de hele avond en nacht, van binnen en buiten. Bij dat soort feesten maken heel veel mensen opnamen met hun smartphone. Op die filmpjes zijn soms hele belangrijke details te zien, zonder dat bezoekers zich dat realiseren. U kunt de beelden direct online uploaden.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 september 2014 om 04.15 uur getuige geweest van het dodelijke schietincident op het dancefeest Afro Dance in club The Sand aan de Mekongweg in Amsterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kent het slachtoffer of weet zijn naam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien met wie het slachtoffer afgelopen zaterdag in The Sand was of waar hij verbleef?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er informatie over de achtergrond van het schietincident?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er beeldmateriaal van die nacht binnen of buiten club The Sand?

Kijk ook eens naar