Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Dodelijk schietincident in de Jan Evertsenstraat

Beloning € 20.000

Inmiddels is er informatie over de mogelijke bijnaam van een dader: die zou Snottie genoemd worden.

    Klik hier om deze tekst in het Turks te lezen.

    Klik hier om deze tekst in het Arabisch te lezen.

Hakan Aradas

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober wordt er rond 03.45 uur geschoten op de kruising van de Jan Evertsenstraat met de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam. De 44-jarige Haarlemmer Hakan Aradas wordt geraakt en overlijdt aan zijn verwondingen. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aradas (44) werkte als onderhoudsmonteur en heeft samen met zijn vrouw drie kinderen. In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 oktober besluit hij om met twee vrienden vanuit Haarlem nog even uit te gaan in Amsterdam. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Turks café

De vrienden willen die nacht ergens na 03.00 uur naar een Turks café in de buurt van het Mercatorplein. Maar omdat dat net gaat sluiten, spreekt Hakan een Turks sprekende man aan op een scooter. Die man weet dat er een eindje verderop in de Jan Evertsenstraat een Turks café is, dat nog wel open is en biedt aan voor ze uit te rijden. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ruzie

Rond 03.45 uur komen de mannen aan. Terwijl een van zijn vrienden de auto parkeert, staat Hakan met de andere vriend alvast voor de deur samen met een aantal andere mannen. Hakan praat met een waarschijnlijk Marokkaanse man. Wat er daarna precies misgaat is nog altijd niet duidelijk, maar op een bepaald moment valt het glas van de onbekende man op de grond en lijken hij en Hakan ruzie te hebben, waarna ze samen weg lopen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was op het moment van het incident in de buurt en heeft nog niet met de politie gesproken? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schietincident

Hoe snel het daarna uit de hand loopt, is vastgelegd door een camera aan de overkant van de straat. Hakan wordt belaagd door een clubje mannen. Hij wordt geschopt en geslagen. Eén van zijn vrienden probeert hem nog te helpen maar op dat moment trekt één van de mannen een wapen en schiet. Hakans vriend is geraakt en rent voor zijn leven. Terwijl ook de rest in paniek wegrent neemt de schutter nu ook Hakan onder vuur. Die kogels worden hem fataal.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie waren verder bij de vechtpartij betrokken?

Geen liquidatie

De politie heeft op dit moment geen reden om aan te nemen dat Hakan met voorbedachten rade om het leven zou zijn gebracht. Hakans vrienden zagen hem ruzie hebben met die latere schutter, iemand die hij dus pas net had ontmoet. De politie weet nog altijd niet waar die ruzie over ging. Mocht er mogelijk wel een conflict zijn van Hakan met andere personen dan horen ze dat graag. 

Signalement schutter

De schutter is waarschijnlijk van Marokkaanse afkomst, tussen de 20 en 30 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. Hij had mogelijk een petje of capuchon op. Hij droeg een donkergekleurde jas tot over de heupen, een spijkerbroek en donkergekleurde schoen met een lichtkleurige zool. Een getuige ving op dat de man zich Youssef noemde, maar dat kan hij door de consternatie verkeerd hebben gehoord . Wie een tip heeft over een schutter met een mogelijk andere naam moet ook zeker reageren.De politie denkt dat de schutter uit de buurt van het café komt, dus uit Amsterdam-West, net als de anderen betrokkenen bij de vechtpartij. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Compositietekening

Op basis van verschillende getuigenverklaringen heeft de politie inmiddels een compositietekening van de dader kunnen maken. Uiteraard willen ze heel graag horen wie deze man herkent, of wie hem ook die vroege ochtend van zaterdag 8 oktober in Amsterdam heeft gezien. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet wie de schutter is of herkent de schutter aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de schutter op die vrijdagavond 7 oktober of daaropvolgende nacht nog heeft gezien, ook nog voor het incident? Dat kan in een horecagelegenheid geweest zijn ergens in de buurt. 

Bijnamen van verdachten

Inmiddels is bekend dat mogelijk een van de betrokkenen als bijnaam Snottie heeft. Verder is er ook informatie over de man die op de bewakingsbeelden voor deze ‘Snottie’ uitrent. Die zou de bijnaam Appie hebben. Deze Appie zou weer veel omgaan met twee mannen die Chucky en Mouse worden genoemd. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kent/herkent deze bijnamen en weten bij wie die horen ?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

Helemaal aan het begin is een auto gestopt waarvan de bestuurder de ruziënde mannen moet hebben gezien. Zodra Hakan valt, rijdt hij door. Wie is deze bestuurder?

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Fietser

Ook spreekt de politie graag de fietser die direct na het schieten voorbij reed en even verderop in de Jan Evertsenstraat ook werd gefilmd. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ook de bestuurder van een zwarte taxibus, moet in de gaten hebben gehad dat er iets aan de hand is. Terwijl de bestuurder stopt en keert, rijdt een andere auto wel door. Waarna ook de zwarte bus weer omkeert. Zat u in dat busje, of in de auto ervoor, neem dan alstublieft ook contact op.

Beloning

De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar