Dood Anthony Fernandes (22) door schietpartij aan de Westkousdijk

Opsporing Verzocht Preloader
Beloning € 10.000

Een talentvolle voetballer sterft op jonge leeftijd in een Rotterdamse straat.

In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 mei vond omstreeks 00.55 uur een schietpartij plaats aan de Westkousdijk in Rotterdam-West. Surveillerende agenten hoorden schoten en troffen een ernstig gewonde man aan. Direct is er reanimatie gestart, maar dit mocht niet meer baten. Anthony Fernandes (22) overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opwachten

Het lijkt erop dat ze Anthony hebben opgewacht en in dat geval moeten ze getipt zijn dat hij eraan kwam. Het zou kunnen dat Anthony en zijn vrienden zijn gevolgd en dat hun positie werd doorgegeven aan de inzittenden van de Golf. Bijvoorbeeld vanaf de McDonald’s aan de Schiedamseweg of toen ze in een rode Seat stapten op de Spanjaardstraat.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vierhavenstraat

Vlak ná de moord ziet een getuige een donkere auto vermoedelijk een Volkswagen Golf met gedoofde lichten de Pelgrimsstraat uit rijden in de richting van de Vierhavenstraat en de Schiedamseweg. de directe route naar Schiedam.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schiedam

En niet veel later, iets na 01.00 uur, filmen bewakingscamera’s op de Oranjestraat in Schiedam een donkere, vermoedelijk zo’n zelfde Volkswagen Golf die vanuit Rotterdam keihard het centrum van Schiedam inrijdt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige oproep

Vlak ná de moord rond 01.00 uur zou een andere donkerkleurige auto via de Slamatstraat de Westkousdijk ingereden zijn langs de plek waar Anthony net was neergeschoten en vanaf daar verder richting de Maastunnel. Mogelijk hebben deze inzittenden iets belangrijks gezien rond de moord of de daders.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Coffeeshop Sahara

Ongeveer twee weken vóór de moord, rond 20 april, is Anthony betrokken geweest bij een incident in of bij coffeeshop Sahara in de Watergeusstraat in Rotterdam. De politie hoopt dat iemand daar meer over kan vertellen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Voorzichtig

Anthony zou sinds een aantal weken opeens opvallend op zijn hoede zijn geweest. Ook hierover hoort de politie graag meer: Waarom was hij op zijn hoede, was hij voor bang voor specifieke personen of heeft er zich iets afgespeeld waardoor hij gevaar liep? Sowieso zou de politie erg graag spreken met iedereen die in de dagen voor de moord nog contact met Anthony heeft gehad.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuige

Er heeft zich ook een anonieme getuige bij de politie gemeld. Het komt er op neer dat die getuige zei dat die informatie had die belangrijk is bij het oplossen van de zaak. Die informatie wordt nu onderzocht, maar het onderzoeksteam wil nog heel graag in contact komen met die anonieme getuige.

 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de vroege ochtend van zaterdag 5 mei rond 01:00 uur getuige geweest van de moord op de 22-jarige Anthony Fernandes op de Westkousdijk in Rotterdam-West?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de vermoedelijk auto van de daders, een donderkleurige Volkwagen Golf type 6, vlak voor en vlak na de moord gezien?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan zo’n auto in verband brengen met mensen die misschien met de moord te maken hebben?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien of Anthony en zijn vrienden naar de plek waar Anthony werd doodgeschoten gevolgd zijn, bijvoorbeeld vanaf de McDonald’s aan de Schiedamseweg of toen ze in een rode Seat stapten op de Spanjaardstraat?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft na de moord, iets na 01.00 uur, de opvallend hard rijdende auto in Schiedam gezien?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft gezien dat die auto ergens is geparkeerd en heeft gezien welke mensen eruit stapten?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent zichtzelf in de getuigenoproep of weet wie deze personen zijn?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er meer over het incident rond 20 april in of bij coffeeshop Sahara in de Watergeusstraat in Rotterdam waar Anthony betrokken bij was?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Anthony Fernandes

Anthony werd tweeëntwintig jaar geleden geboren in Rotterdam en woonde samen met zijn moeder en twee broertjes in de wijk Schiemond. Anthony had als bijnaam Toy. Hij voetbalde bij vereniging R.V.V. Swift Boys en was een bekende in de voetbalwereld. Ook was hij bekend als rapper. Anthony is geen onbekende van de politie. Hij was nog maar net 5 maanden uit de gevangenis, waar hij een gevangenisstraf uitzat wegens een geweldsdelict.

 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over een mogelijk motief en wie weet waarom Anthony in de periode vóór de moord opeens erg op zijn hoede was?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Met wie had Anthony in de dagen vóór de moord en op de avond zelf nog allemaal contact?
 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over een mogelijke derde verdachte van de schietpartij?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vermoedelijke auto daders

Inmiddels is er meer informatie over de auto waarin de daders vermoedelijk reden. Dat is mogelijk een donkergrijze Volkswagen Golf 6 geweest. Getuigen zagen zo’n auto rond het tijdstip van de moord daar in de buurt en er wordt sterk rekening mee gehouden dat de inzittenden de daders waren. De politie hoopt dat die auto en de inzittenden toen door meer mensen zijn gezien of dat iemand zo’n auto in verband kan brengen met mensen die misschien met de moord te maken hebben.

 • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de anonieme getuige?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Watergeusstraat

Zaterdag 5 mei, zo tussen 00.30 uur en 01.00 uur, rijdt een donkere auto, mogelijk een Volkswagen Golf door de wijk over o.a. de Watergeusstraat. De auto rijdt eerst de ene kant op en even later weer terug. Hij valt op omdat hij heel langzaam rijdt, alsof de inzittenden iets zoeken.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Pelgrimsstraat

Tegen 01.00 uur, ziet een getuige op de stoep in de Pelgrimsstraat vlakbij de plek waar Anthony even later wordt dood geschoten, een donkere Volkswagen Golf geparkeerd staan met daarin een aantal mannen.

Kijk ook eens naar