Dood Carlos Miquelito ‘Maiky’ Bonevacia (35) aan de Kruitberg

Het geliefde slachtoffer had geen schijn van kans…

update

4 tips, maar de politie wil nog graag in contact komen met mensen die vermoeden wie de schutter is en met bezoekers van café de Kraai de avond van de moord.

Op dinsdag 12 april 2016 rond 23.30 uur wordt Maiky, zoals hij door iedereen wordt genoemd, doodgeschoten in een portiek van de flat Kruitberg in Amsterdam-Zuidoost. Hij loopt die avond, vanwege een operatie aan zijn knie, op krukken heel langzaam naar het gele portiek. Vanaf de overkant van de straat rent de dader het portiek in. Maiky kan geen kant op en wordt dodelijk geraakt.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van de dood van ‘Maiky’ Bonevacia in een portiek van de flat Kruitberg in Amsterdam-Zuidoost?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

De roots van Carlos Miquelito ‘Maiky’ Bonevacia (35) liggen op Curaçao, daarna brengt hij zijn jeugd door op de Dominicaanse Republiek. Hier ontmoet hij zijn vrouw waarmee hij drie jaar geleden een zoontje krijgt: Mickey. Moeder en zoon wonen nog steeds op het eiland, in de buurt van hoofdstad Santo Domingo. Maiky bezoekt hen af en toe, zijn leven speelt zich vooral af in de Bijlmermeer waar hij in de flat Kruitberg bij zijn moeder woont. Voor zover bekend begaf Maiky zich in de wereld van de verdovende middelen. Mogelijk heeft hij daarover een conflict gehad.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kende Maiky Bonevacia en heeft mogelijk meer achtergrondinformatie die kan helpen bij het onderzoek?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Café de Kraai

Maiky komt regelmatig in café de Kraai, zo ook die avond van 12 april. Als zijn tante hem rond 23.30 uur opbelt of hij naar huis wil komen omdat zijn moeder zich niet lekker voelt, verlaat Maiky het café. Hij heeft daar een voetbalwedstrijd gekeken en de politie praat graag met cafébezoekers die ze tot nu toe nog niet gesproken hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was in de avond van dinsdag 12 april in café de Kraai in de Amsterdamse Bijlmermeer en heeft nog niet met de politie gesproken?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Dader

Het is een donker getinte man, vermoedelijk van Surinaamse, Antilliaanse of Dominicaanse afkomst. Hij is slank, atletisch gebouwd en heeft een brede neus. Hij droeg die avond 12 april een donkerkleurig jack met daaronder een trainingsbroek van Nike met daarop het logo van FC Barcelona. Daaronder droeg hij donkere sportschoenen met een witte zool.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie (her)kent de dader?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Metro

De dader heeft misschien al langere tijd staan wachten in de buurt van de flat, mogelijk bij de pilaren onder de metrolijn. Misschien zijn er mensen die de donkergetinte man met de brede neus die avond van dinsdag 12 april daar hebben gezien, of bij metrostation Kraaiennest verderop.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader die avond in de buurt van de flat of het metrostation gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De man in zijn donkere kleding vlucht na het schieten weg richting de bogen onder de metro. Daarna is hij verder gerend de wijk in, vermoedelijk richting de flat Kleiburg daarachter. Vanaf daar is het onbekend hoe hij verder is gegaan. De politie wil met mensen spreken die hem die avond na 23.30 uur nog hebben gezien.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader op zijn vlucht gezien?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar