Dood Gerard van der Kubbe (54) aan de Barbusselaan

Hij blijkt al voor de brandstichting om het leven te zijn gebracht

update

De magere blonde jongen is nog niet gevonden. Meer informatie over hem en over slachtoffer Gerard van der Kubbe is nog zeer welkom.

Op donderdagavond 6 oktober 2016 woedt er omstreeks 22.20 uur brand in een appartement aan de Barbusselaan in Amsterdam Zuidoost.

Reanimatie

De hulpdiensten halen de bewoner snel naar buiten en proberen hem te reanimeren maar dat blijkt tevergeefs.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Misdrijf

In eerste instantie werd gedacht dat Gerard was bezweken door de brand maar inmiddels staat vast dat hij al eerder door een misdrijf om het leven is gekomen. De brand is daarna mogelijk gesticht door de dader of daders om zo veel mogelijk sporen te verdoezelen. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over een mogelijk motief voor een misdrijf? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gerard van der Kubbe

Gerard stond in de buurt bekend als een beetje een zonderling persoon, bijvoorbeeld door de verzamelwoede van hem van papier. Hij was ook bekend bij diverse hulpverleningsinstanties. Maar het was geen man die in een totaal sociaal isolement zat. Hij trok er wel op uit, meestal met de metro.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Soepbus

Hi bezocht bijvoorbeeld geregeld de soepbus van het Leger des Heils op het Kadijksplein. Inmiddels heeft de politie bekenden van hem gesproken die vertelden dat hij bij die soepbus ook wel eens mannen ontmoette die hij dan mee naar huis nam. Hij legde met name contact met wat jongere Poolse mannen.

Voor het laatst gezien

Voor zover bekend is Gerard op donderdag 6 oktober om 04.00 uur binnen in zijn appartement voor het laatst in leven gezien door een bekende van hem. Toen die om 04.00 uur vertrok zou er nog een onbekende jonge Poolse man bij Gerard zijn geweest. Daar wil de politie graag meer over weten.

Signalement jonge Poolse man

Het zou gaan om een blanke man van tussen de 19 en 23 jaar oud. Hij is ongeveer 1.70 lang, mager postuur en heeft blond haar, dat kwam van onder een pet vandaan. Hoewel het die donderdag al fris was, was hij niet warm gekleed. De bekende van Gerard die hem als laatste zag kan zich verder nog herinneren dat die Poolse man een spijkerbroek droeg met iets grijs daarboven. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de jonge Poolse man die Gerard op donderdag 6 oktober omstreeks 04.00 uur heeft gezien in zijn appartement? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Afspraak met hulpverlener

Gerard had donderdag 06 oktober om 15.00 uur eigenlijk een afspraak met een hulpverlener maar hij belt pas om 18.00 uur af met de mededeling ‘dat hij ‘t nog wel ‘ns uitlegt’. Dat telefoongesprek is het laatst bekende levensteken van Gerard van der Kubbe. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wie heeft Gerard van der Kubbe gezien?

De politie wil graag in contact komen met mensen die Gerard van der Kubbe tussen woensdag 5 oktober en donderdag 6 oktober 22.20 uur nog hebben gezien of gesproken. Op deze pasfoto’s is hij met en zonder bril te zien en hij droeg zijn haar soms in een staartje. Ook liep hij buiten vaak met een lichtbruin honkbalpetje met gele en rode strepen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Contact via Roze in Blauw

Voor mensen die dat liever willen: ook Roze in Blauw is bereikbaar.Roze in Blauw is een aanspreekpunt voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders binnen en buiten de politie.  Roze in Blauw Amsterdam Tel: 088 - 169 1234
E-mail: [email protected]

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kent Gerard van der Kubbe en kan bijvoorbeeld iets vertellen over wat hij deed en met wie hij omging?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar