Dood Jessica Wever (31) door brandstichting aan de Weytackers

Beloning € 10.000

Haar twee dochters worden gered, maar zelf bezwijkt ze door de hete rook.

In de nacht van 16 op 17 februari 2016 overlijd de jonge moeder Jessica Weverna (31) na een felle brand in haar huis aan de Weytackers in Emmen. Jessica kon nog net haar beide dochters (6 en 8) uit hun bed halen en 112 bellen, voor ze zelf bezweek door het inademen van de hete rook. Beide meisjes raakten zwaargewond. De brand is waarschijnlijk aangestoken.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er in de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 februari 2016 getuige geweest van de brandstichting aan de Weytackers in Emmen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffers

De kinderen zijn zwaargewond en worden dagenlang in coma gehouden in het ziekenhuis. Het gaat nu redelijk, maar ze hebben nog een lange weg te gaan. Ze wonen nu bij hun vader.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Aangestoken

De brand blijkt zeer waarschijnlijk aangestoken en is hoogstwaarschijnlijk ontstaan doordat er iets brandends door de brievenbus is geduwd. De vlammen waren het felst in de hal. Vervolgens heeft de brand en vooral de rook zich razendsnel verspreid via de trap naar boven, naar de overloop.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie was er die nacht daar in de buurt en heeft nog niet met de politie gesproken?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er die nacht iets opvallends gezien wat met de brandstichting te maken zou kunnen hebben?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Motief

Het zou een vergissing geweest kunnen zijn en dat iets of iemand anders het doelwit was. Maar het kan ook een gerichte actie zijn geweest tegen Jessica en haar kinderen. Tot slot kan dit alles ook totaal niet zo bedoeld zijn. Misschien is er alleen brand gesticht om iemand af te schrikken, maar was het nooit de bedoeling dat er slachtoffers zouden vallen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kan er meer vertellen over het motief?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigen

Die nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 februari, rond de ontdekking van de brand omstreeks 01.30 uur, hebben er korte tijd twee of drie personen gestaan onder de verlichte lantaarnpaal om de hoek van Jessica’s huizenblok.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie herkent zichzelf in de getuigenoproep, weet wie de 2 of 3 personen zijn geweest, of heeft ze ook gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Looprichting

Waarschijnlijk hebben zij gezien dat de hulpdiensten arriveerden en zijn toen doorgelopen een steeg door richting de Vleerackers. Misschien dat zij toch nog iets hebben gezien dat van belang kan zijn.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Gewond

Vermoedelijk is de dader gewond geraakt aan zijn of haar hand tijdens het naar binnen gooien van iets brandends door de brievenbus. Daarom is de brievenbus voor sporenonderzoek opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De hoop is dat er door de onderzoekers sporen worden gevonden die kunnen leiden naar de dader.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie kent er iemand in die omgeving die na dinsdag 16 februari 2016 een onverklaarbare wond heeft opgelopen aan zijn of haar hand?

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar