Dood Jip Jurg (32)

De Rotterdammer Jip Jurg (32) werd zondag 28 januari 2018 levenloos aangetroffen in zijn huis, door zijn vader.

Jip had inwendig letsel, dat hij waarschijnlijk heeft opgelopen bij een vechtpartij op het Schouwburgplein, op vrijdagavond 26 januari. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Jip Jurg

Jip Jurg studeerde sociologie en werkte toen hij overleed bij de Sociale Dienst. Hij was een geboren Rotterdammer met een zeer gemêleerde vriendenkring. Hij verloor al op zijn 15e zijn moeder, die huisarts was. Jip woonde naast zijn vader en had een goede band met de rest van zijn familie. Hij hield van vissen, voetbal, filosofie en kon goed tekenen. 

Rotterdamse schouwburg

Jip is in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 januari rond 02.30 uur met een vriend naar de Rotterdamse Schouwburg gegaan. Daar waren toen veel bezoekers in verband met een feest van het Filmfestival dat toen nog bezig was. Rond 03.30 uur liep Jip naar buiten met een glas in zijn hand en werd hier op aangesproken door een beveiliger. Daarna liep Jip door en werd kort erna wederom aangesproken door de beveiliger en twee van zijn collega’s. Kort daarna ontstond een handgemeen voor de Schouwburg. 

Met taxi naar huis

Na die vechtpartij is Jip nog zelfstandig naar de hoek van de Aert van Nesstraat en de Karel Doormanstraat gelopen om in een taxi te stappen naar zijn huis aan de Wemeldingestraat. Als iemand hem toen zag lopen of op een andere manier daarna contact met hem heeft gehad moeten ze dat met spoed melden. En als mensen camerabeelden hebben bij die plekken of misschien het handgemeen bij het Schouwburgplein hebben gefilmd, dan wil de politie die beelden uiteraard bekijken. Hopelijk wordt dan meer duidelijker hoe Jip dat fatale, inwendige letsel heeft opgelopen.

Hoofdverdachte aangehouden

Vorige woensdag en vrijdag meldden zich in totaal drie mannen bij de politie. Een 37-jarige man uit Rotterdam zit nog steeds vast als hoofdverdachte, maar de twee anderen: een 27-jarige man uit Schiedam en een man van 37 uit Den Haag zijn onlangs vrijgelaten, al beschouwt de politie hen nog steeds als verdachte. 

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar