Dood Koos Brandhoff (51) aan de Reischaaf

Na autopsie wordt duidelijk dat het overlijden van Koos Brandoff geen natuurlijke dood betreft.

update

2 reacties, meer informatie over Koos zijn dood blijft zeer welkom.

Zaterdagochtend 17 augustus krijgt de politie de melding binnen dat er een man onwel is geworden aan de Reischaaf in Zaandam. Als de politie ter plekke komt wordt al snel duidelijk dat de man niet meer gered kan worden. Koos Brandhoff (51) overlijdt ter plekke in zijn woning. De omstandigheden waaronder Koos overlijdt zijn verdacht en door autopsie wordt duidelijk dat hij overleden is aan inwendig letsel.

Slachtoffer

Koos houdt van duiken, deed vroeger aan karate en drumt in een bandje. Hij woont een paar keer samen, maar geen van de relaties houdt stand. Koos werkt geruime tijd als chauffeur bij een bedrijf in Amsterdam. Maar hoewel hij zijn werk goed doet wordt Koos vanwege bezuinigingen ontslagen in  juni van dit jaar. Af en toe doet hij nog wel wat klusjes voor een Turkse kennis, maar na zijn ontslag zit hij vooral thuis.

Schulden

Hij raakt in de schulden en wordt kwetsbaar. Door de schulden heeft Koos extra geld nodig. Daarom besluit hij een aantal kamers in zijn huis te verhuren. Vanaf 2010 wonen er twee mannen bij hem aan de Reischaaf. Een van hen vertrekt na een tijdje, maar de ander blijft.

Huisgenoot

Vrijdag 16 augustus komt er rond 21.00 uur nog een vriend langs die even een praatje komt maken met Koos. Op 17 augustus om 09.15 uur belt de huisgenoot van Koos de hulpdiensten omdat Koos onwel geworden zou zijn en niet meer reageert. De reanimatie mag niet baten en Koos overlijdt in zijn huis.

Arrestatie

Nog diezelfde dag dat Koos overlijdt wordt zijn huisgenoot gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij zijn dood. Die huisgenoot zit nog steeds vast. De politie wil graag meer informatie over de aard van hun relatie.

Laatste dagen

Op woensdag 14 augustus heeft Koos voor een Turkse kennis in Almere gewerkt als glazenwasser. Die avond heeft hij nog om 19.30 uur een telefoontje gepleegd, maar daarna lijkt zijn telefoon niet meer in gebruik te zijn geweest. De politie wil graag weten wat Koos sinds die woensdag 14 augustus heeft gedaan en vooral ook wie hem vanaf dat moment nog heeft gezien. Misschien is hij nog uit geweest in bijvoorbeeld een van de kroegen op en rond De Dam in Zaandam waar hij wel vaker kwam.

Omgeving huis

De politie is ook benieuwd of hij tussen 14 augustus en zijn dood op 17 augustus nog ergens anders is gezien, wellicht in de omgeving van zijn huis aan de Reischaaf.

Kwetsbaar

De kwetsbare Koos kwam de laatste drie maanden niet veel meer buiten, maar er kwamen wel veel mensen op rare tijden aan de deur. De politie wil graag weten of iemand in de periode van 14 tot de ochtend van 17 augustus personen bij de woning van Koos heeft gezien.

Laatste avond

De avond van 16 augustus, de avond voor zijn dood, leek alles nog redelijk in orde met Koos. Een kennis verklaarde dat hij die avond zo rond 21.00 uur een paar minuten bij Koos thuis langs is geweest. Misschien dat iemand anders dit ook heeft gezien en misschien ook weet wat Koos na het bezoek heeft gedaan.

Fatale ochtend

De ochtend van vrijdag 17 augustus is Koos door niemand anders gezien. Het is onduidelijk wat er die ochtend precies is gebeurd in de woning van Koos en of hij die dag nog buiten is geweest of bezoek heeft gehad. Misschien is er een getuige die iets heeft gezien of gehoord die nacht en ochtend. En wellicht heeft iemand achteraf iets gehoord over de dood van Koos.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er getuige geweest van de gewelddadige dood van Koos Brandhoff (51) ergens tussen vrijdagavond 16 augustus en zaterdagochtend 17 augustus in zijn woning aan de Reischaaf in Zaandam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de aard van de relatie tussen Koos en zijn huisgenoot?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet er wat Koos sinds woensdag 14 augustus heeft gedaan en/of heeft hem vanaf dat moment nog gezien of gesproken?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er in de periode van 14 tot de ochtend van 17 augustus personen bij de woning van Koos gezien?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er op 16 augustus rond 21.00 uur iemand bij Koos zien langskomen en/of weet wat Koos na het bezoek heeft gedaan?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er de nacht en ochtend van vrijdag 17 augustus iets verdachts gezien en/of gehoord wat met de dood van Koos te maken zou kunnen hebben?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets gehoord over de dood van Koos wat voor de politie relevant kan zijn?

Kijk ook eens naar