Dood Naoufal Mohammadi (18)

Hij was op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats

update

2 reacties, onder andere van mogelijk een belangrijke getuige. Heeft u die avond van Sint Maarten rond half zeven opnames gemaakt met uw telefoon? Neem alstublieft nog contact op!

Op vrijdag 11 november is rond 18.30 uur de 18-jarige Naoufal Mohammadi gestorven. Hij raakt gewond tijdens een schietincident op de Ten Katestraat in Amsterdam en overlijdt ter plekke.

Deel foto’s of video opnames van voor, tijdens en na het schietincident op de Ten Katestraat a.u.b. via deze link. 

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Shisha-lounge

Naoufal was die avond als bezoeker in een shisha-lounge aan de Ten Katestraat toen twee mannen een geschil met elkaar kregen. Hij was daar zelf voor zover nu bekend niet bij betrokken. De twee ruziënde mannen zijn naar buiten gegaan, waarop verderop in de straat een vechtpartij tussen in ieder geval drie mannen is ontstaan. Bezoekers uit de shisha-lounge - waaronder Naoufal - zijn buiten poolshoogte gaan nemen bij de ruzie. Op enig moment is er geschoten waarbij Naoufal vermoedelijk is geraakt. Hij is in de shisha-lounge nog gereanimeerd, maar is toch overleden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Tragisch

Het ziet er dus naar uit dat Naoufal op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was en dat hij als onschuldige omstander noodlottig getroffen is door een kogel. Het gemis bij zijn familie is heel groot. Naoufal was een sociale jongen. Hij hielp veel bij zijn zussen, was een harde werker en wilde iets met zijn handen gaan doen. Hij had vorig jaar een VMBO-diploma gehaald. 

Schutter

De schutter was een man met een getint uiterlijk. Hij lijkt Aziatisch, mogelijk Chinees. Hij heeft zeer kort gemillimeterd haar en is circa 1 meter 80 lang. Hij heeft een wat breder postuur en droeg die dag een grijs/groene driekwart jas.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet iets over de schutter? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep

Er zijn nog heel veel details over de toedracht niet duidelijk, niet alleen wie er schoot maar ook waar Naoufal stond toen hij werd geraakt, wie er bij hem stond op dat moment en hoe hij weer in de shishalounge  terecht is gekomen. De politie heeft echt hulp van getuigen nodig, en die waren er op dat moment in grote getale. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar Naoufal stond toen hij geraakt werd?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie stond er bij Naoufal toen hij geraakt werd?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet hoe Naoufal weer in de Shisha-lounge terecht is gekomen?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Omstanders die de schutter gevolgd zijn

De vermoedelijke schutter schijnt ook even gevolgd te zijn door twee mensen. Die wil de politie ook met spoed spreken. 

Omstander 1

Het gaat om een kleine, stevige man van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij was rond de 50 jaar oud en droeg een bruinige jas. Deze man riep steeds ‘vuurwapen’, of ‘hij heeft een vuurwapen’ of iets dergelijks.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de vijftiger met Noord-Afrikaans uiterlijk en bruine jas die de schutter gevolgd is na het schietincident? 

Omstander 2

Er stond ook nog een gespierde, blanke man in een strak wit shirt met een V-hals op de hoek met de Kinkerstraat. Hij kwam uit een grijze of zilverkleurige Golf. Hij is ook achter de vermoedelijke schutter aangelopen in de richting van de Borgerstraat. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is de blanke man met wit shirt met V-hals die uit een grijze of zilveren Golf kwam en ook achter de schutter is gegaan na het schietincident? 
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Beeldmateriaal

Wie heeft foto’s of video opnames gemaakt van voor, tijdens en na het schietincident op de Ten Katestraat? Deel ze a.u.b. met de politie via deze link. 

Help de politie

Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar