Dood Pepijn van der Velden (32) op de kruising van de Aalbes met de President Wilsonweg

Beloning € 10.000

De vlotte Brabander wordt op Valentijnsdag in de auto van zijn moeder doodgeschoten.

Pepijn van der Velden (32) uit Valkenswaard werd op donderdagavond 14 februari Valentijnsdag dood gevonden in de groene Daihatsu Grand Move van zijn moeder op de kruising van de Aalbes met de President Wilsonweg in de wijk Ommoord.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Drugs

Uit het onderzoek komt het beeld naar voren dat hij zich steeds meer in de wereld van de zware criminaliteit begaf en hij had ook schulden. De indruk bestaat dat Pepijn zich onder meer bezighield met drugshandel. Hij heeft zich mogelijk op glad ijs begeven in die wereld en de politie houd er ernstig rekening mee dat zijn dood daar ook mee te maken heeft. Dat het misschien een afrekening is geweest.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Daihatsu

In het verleden reed hij rond in een geleende Audi en ook leasede hij vooral dure auto’s. Maar wat Pepijn steeds nalaat is ervoor te betalen. En zo stapelt hij schuld op schuld. In de weken voor zijn dood rijdt hij niet meer in een leasewagen, maar in de groene Daihatsu Grand Move van zijn moeder.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Laatste uren

Op donderdagavond 14 februari brengt hij zijn laatste uren door bij zijn moeder. Rond 21.30 uur vertrekt hij bij haar in Valkenswaard. Hij zegt niet wat hij precies gaat doen maar wel dat hij nog een belangrijke afspraak heeft. Uit het politieonderzoek blijkt dat Pepijn die avond om ongeveer 23.00 uur op de ring van Rotterdam rijdt. Wat Pepijn een half uur later op de hoek van de Aalbes en de President Wilsonweg deed en belangrijker nog, wie hem neerschoot, is nog altijd niet duidelijk.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de mogelijk belangrijke afspraak van Pepijn op donderdagavond 14 februari in Schiedam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Opgewacht

Het is niet zeker dat Pepijn op de hoek van de Aalbes en de President Wilsonweg werd opgewacht door een of meerdere personen waarbij hij werd doodgeschoten. Het lijkt er wel op dat hij volkomen is verrast door de schutter. En dat betekende dat hij zich op dat moment veilig heeft gewaand. Hij heeft het gevaar blijkbaar niet zien aankomen. Hij heeft ook niet de tijd gehad om het vuurwapen te pakken dat hij altijd op zak had.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Vlucht

De wandelaar die Pepijn in de auto aantrof heeft de schutter niet meer gezien dus de dader is waarschijnlijk meteen weggevlucht. Mogelijk heeft er een auto klaargestaan waarin de dader is gevlucht maar misschien is de schutter ook wel de wijk Ommoord ingegaan en heeft hij zich daar ergens schuilgehouden. Dat moet dan iets na 23.30 uur op donderdagavond 14 februari zijn geweest.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de dader na de moord zien vluchten?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er iets na 23.30 uur op donderdagavond 14 februari de dader in de wijk Ommoord gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Criminele activiteiten

De politie wilt graag meer informatie over zijn criminele bezigheden want die zouden weleens de aanleiding kunnen zijn voor zijn dood. In het bijzonder wil de politie in contact komen met mensen die meer weten over zijn praktijken in dat criminele milieu maar ook wil de politie graag meer informatie over de schulden die hij had. Het is bekend dat hij bij een aantal van zijn kennissen behoorlijke schulden had, maar hij zou dus ook schulden bij mensen in het criminele wereldje kunnen hebben.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er meer informatie over de criminele activiteiten van Pepijn en/of zijn schulden die hij mogelijk in dat wereldje had?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Ommoord

Hij is doodgeschoten bij de kruising van de Aalbes met de President Wilsonweg. Voor zover bekend had hij geen bekenden wonen in die wijk dus moet er een andere reden zijn waarom hij daar rondreed die avond.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waarom Pepijn de avond van zijn dood in Ommoord rondreed?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Brief

Er is onder andere na de uitzending een anonieme brief binnengekomen, waarin wordt verteld dat Pepijn wel eens in Capelle aan de IJssel kwam. Dit is een heel belangrijk aanknopingspunt. Maar deze briefschrijver lijkt nog veel meer te weten en dat zou interessante informatie kunnen zijn. De politie wilt heel graag verder met deze persoon praten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft de anonieme brief geschreven aan de politie, waarin wordt verteld dat Pepijn wel eens in Capelle aan de IJssel kwam?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Schiedam

Pepijn nam de onlogische omweg van Valkenswaard naar Ommoord waar hij uiteindelijk is doodgeschoten. Daar kan je makkelijk via de A16 naar toe, maar hij reed via de A15. Daar is misschien een verklaring voor. Uit onderzoek blijkt dat hij die avond nog in Schiedam is geweest. De politie wil weten of die belangrijke afspraak die hij bedoelde in Schiedam was en met wie. Ook wil de politie graag weten wie Pepijn of zijn Daihatsu daar nog heeft gezien die avond van donderdag 14 februari. De politie is ook nog steeds benieuwd waarom Pepijn in Ommoord is beland die avond.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie is er op donderdagavond 14 februari getuige geweest van de moord op de 32-jarige Pepijn van der Velden op de kruising van de Aalbes met de President Wilsonweg in de wijk Ommoord in Rotterdam?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waarom Pepijn de omweg naar Ommoord heeft genomen en niet de snelste weg via de A16?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Met wie had Pepijn op donderdagavond 14 februari in Schiedam een afspraak?
  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft Pepijn of zijn Daihatsu die avond in Schiedam gezien?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Slachtoffer

Zijn nabestaanden zagen hem als een hele charmante, vlotte man. Hij was vader van drie jonge kinderen, van 7, van 5 en een zoontje van nog maar 2. Dat waren kinderen uit twee relaties. Verder maakte hij makkelijk contact, had een vlotte babbel en wist snel het vertrouwen te wekken van mensen in zijn omgeving.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Woonplek

Het is alleen niet helemaal duidelijk waar hij precies woonde. Pepijn stond bij de burgerlijke stand ingeschreven als geëmigreerd en had in Nederland geen vaste woon of verblijfplaats. Hij verbleef op meerdere adressen in Nederland en in België. Hij sliep dan bij verschillende vriendinnen of soms bij zijn moeder in Valkenswaard.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Politiedossiers

Pepijn van der Velden had een paar jaar geleden voor het laatst een vaste baan. Hij is meerdere malen met politie in aanraking geweest, want hij duikt op in diverse politiedossiers. Officieel is hij een paar keer met politie en justitie in aanraking geweest. In 2010 had hij een pand op zijn naam staan waar een hennepplantage is aangetroffen. Verder is hij eind vorig jaar op heterdaad betrapt tijdens het transport van duizenden flessen illegaal gestookte wodka. Daar heeft hij toen ook voor vastgezeten.

Kijk ook eens naar