Dood Sofie Kerklaan (27)

De politie in Amsterdam heeft grote vragen rond de dood van Sofie Kerklaan (27). Ze werd in de vroege ochtend van zondag 12 november zwaargewond op de stoep onder haar appartement aan het Djakartaterras gevonden. Ze overleed even later, zonder te kunnen vertellen wat er was gebeurd.

Sofie is rond 02.45 uur die zondagochtend op de stoep gevonden, en ondanks uitgebreid buurt- en sporenonderzoek en analyse van Sofie’s letsel weet de politie nog altijd niet hoe ze daar terecht is gekomen. Dus ook niet of dat een noodlottig ongeval is geweest of een misdrijf. 

Geef hier direct uw informatie door!

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: harde stemmen gehoord

Er is inmiddels door getuigen verklaard dat er die nacht harde stemmen zijn gehoord aan het Djakartaterras. Mogelijk is er die nacht sprake geweest van een woordenwisseling of een ruzie. Daar kan Sofie bij betrokken zijn geweest of misschien onbedoeld betrokken bij zijn geraakt. De politie is daarom met spoed op zoek naar mensen die dat ook hebben gehoord, of misschien weten waar die ruzie over ging. Daarnaast wil de politie het ook graag horen of Sofie mogelijk conflicten met iemand had, misschien conflicten waar haar medebewoners of familie geen weet van hadden.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: iedereen die in de buurt is geweest

Het Djakartaterras waar Sofie woonde ligt in de Indische buurt in Amsterdam, een beetje verscholen achter de Insulinde- en Molukkenstraat. Het onderzoeksteam wil graag spreken met iedereen die die nacht tussen 01.30 en 02.45 uur op het Djakartaterras is geweest. Van de onderdoorgang die vanaf daar naar de Molukkenstraat loopt maken veel fietsers en voetgangers gebruik. Wie is daar die nacht geweest?

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: twee vrouwen om 01.30 bij onderdoorgang

In ieder geval zijn er die nacht van zaterdag op zondag iets na  01:30 uur twee vrouwen gezien bij deze onderdoorgang. Ze waren aan het dansen bij de nijlpaarden. De politie wil heel graag weten wie dat waren of deze vrouwen ook heeft gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: persoon om 02.15 bij trap tegenover portiek

Om 02:15 uur, is er iemand de trap tegenover het portiek Djakartaterras 10-18 opgelopen. Mogelijk is dit een bewoner of iemand die bij één van de woningen moest zijn. Ook die persoon kan iets belangrijks hebben gezien.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Getuigenoproep: fietser om 02.45 uit richting van Molukkenstraat

Rond het moment dat er melding gedaan werd bij 112 is een man over dit Djakartaterras gefietst. Hij kwam uit de richting van de Molukkenstraat, via de onderdoorgang over het Djakartaterras en ging in de richting van de Soembawastraat. Deze fietser kan mogelijk iets gehoord of gezien hebben wat het rechercheteam graag wil weten. Bent u die fietser of weet u wie dit kan zijn?

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Wie heeft Sofie Kerklaan zaterdag 11 november heeft gezien of gesproken?

Daarnaast wil de politie in contact komen met iedereen die Sofie heeft gezien op die laatste dag van haar leven. Dat was zaterdag 11 november. Voor zover nu bekend is Sofie toen eerst in de loop van de dag thuis gekomen. Ze is daarna de stad in geweest, maar at ’s avonds weer gewoon thuis. De politie wil met iedereen spreken die weet waar Sofie na 21.00 uur nog is geweest of wat ze heeft gedaan. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet meer over de dood van Sofie en wil daar over spreken? Dat mag ook vertrouwelijk.

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar