Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Dood van Mario Das Dores in 1994 was mogelijk toch misdrijf

Beloning € 15.000

Op 20 mei 1994 vonden roeiers het lichaam van Mario Das Dores (35) in de Delfhavense Schie in Rotterdam. Hij was op dat moment al een paar dagen vermist nadat hij na een avondje stappen niet meer thuiskwam. De politie heeft na 28 jaar nieuwe informatie binnen gekregen: Mario’s dood zou geen noodlottig ongeval zijn, maar mogelijk een misdrijf.

Mario Das Dores kwam als 15-jarige jongen met zijn familie vanuit Kaapverdië naar Nederland. Hij was begin 20 toen hij trouwde en vader werd van een dochter en een zoon. Hij werkte als zeeman en later vuilnisman bij de gemeentereiniging in Den Haag.

Wij hebben heel die week in onzekerheid gezeten, tot op die fatale dag. Toen belde zijn ex-vrouw naar mijn moeder en zei: ‘Er wordt een lijk uit de Schie getild. Dat is Mario.’

zus van Mario Das Dores
Mario Das Dores Preloader
Mario Das Dores
Mario Das Dores Preloader

Kaapverdiaans feest

In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei 1994 bezocht Mario een Kaapverdiaans feest in de Sun Club aan de Schuttevaerweg in Rotterdam. Rond 04.30 uur vertrok hij daar met een aantal anderen. Hij heeft die nacht nog een andere club bezocht aan de Schuttevaerweg, daarna is hij niet meer gezien. Vijf dagen later werd zijn lichaam gevonden in de Delfhavense Schie.

Doodsoorzaak

Zijn lichaam werd onderzocht en er werden geen verwondingen op aangetroffen. De doodsoorzaak is verdrinking.

Nieuwe informatie

Ook al werden er destijds tegenstrijdige verklaringen afgelegd over de laatste momenten in het leven van Mario, zijn dood leek een noodlottig ongeval. Mario had die avond flink gedronken en het leek erop dat hij per ongeluk in het water was beland en verdronken. Uit de nieuwe informatie blijkt zijn val in het water mogelijk geen ongeluk, maar een misdrijf.

update
teaser-date

19-04-2022 18:41

De recherche in Rotterdam is heel blij met de drie nieuwe tips die in de week na de uitzending binnenkwamen. Die hebben nog niet tot een doorbraak geleid, maar hopelijk geven meer mensen nog informatie door.

Beloning

De politie wil spreken met iedereen die meer weet over de laatste momenten of mogelijke conflicten in het leven van Mario Das Dores. Net als met iedereen die hem die bewuste nacht nog heeft gezien of in de loop der jaren iets heeft gehoord over zijn overlijden. Voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak is een beloning beschikbaar van vijftienduizend euro.

Mario Das Dores Preloader
Mario Das Dores
Mario Das Dores Preloader

Help het onderzoek verder

Wie heeft informatie over de dood van Mario Das Dores?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34
Tippen vanuit het buitenland (lokaal tarief): +3179 - 3459800

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar