Opsporing Verzocht Preloader
alert

URGENT POLITIEBERICHT: TBS'er Mouloud Mezlay uit Enschede is voortvluchtig. Hij onttrok zich tijdens verlof aan zijn begeleiding. De 33-jarige Mezlay is voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Hij heeft dringend medicatie nodig in verband met mogelijk psychotisch gedrag. Klik hier voor meer informatie en een andere foto. Ziet u Mezlay, bel dan direct 112.

double-arrow

Dubbele beroving bij 78-jarige vrouw

Niet één, maar twee keer wordt een oudere dame het slachtoffer van indringers in haar woning aan de Toutenburg. Zowel op 21 februari overdag als in de nacht van 17 op 18 maart wordt zij verrast door gehaaide criminelen.

update

U dacht goed mee en gaf 20 tips door, waarbij ook de naam van een mogelijke verdachte is genoemd. De rechercheurs gaan ermee aan de slag.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

Thuiszorg

De 78-jarige vrouw geniet volop van haar appartement in de wijk Sterrenburg in Dordrecht. Vanwege haar broze gezondheid krijgt ze regelmatig hulp. Op dinsdagochtend 21 februari krijgt de dame een telefoontje, zogenaamd van de thuiszorg. De beller geeft aan dat er die dag nog iemand bij mevrouw langskomt.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Babbeltruc door zwangere vrouw

Een kwartier later al belt er een zichtbaar zwangere vrouw aan. Die neemt even later uitgebreid de tijd om de dame een voetmassage te geven. Tijdens haar aanwezigheid in het appartement loopt ze nog even naar de badkamer voor extra massageolie. Mogelijk zet ze in die minuten van afwezigheid de voordeur op een kier.

Stille inbraak

Na de voetmassage verlaat de oplichtster vrij abrupt de woning met de smoes dat ze haar agenda uit de auto gaat pakken. Ze komt niet meer terug, waarop de oudere dame richting de deur loopt. Verschrikt ontdekt ze dat haar slaapkamer overhoop is gehaald. In alle stilte hebben onbekenden een aantal sieraden van de vrouw meegenomen.

Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Kluis

Maar daar houdt het niet op. In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 maart breken twee mannen in bij hetzelfde slachtoffer. Zij lopen direct op hun doel af: de kluis in de slaapkamer waar de bewoonster ligt te slapen. Ze lijken goed de weg te kennen, maar de kluis krijgen ze niet open. De twee indringers maken daarom de vrouw wakker en vragen om de code van de kluis. Wanneer zij aangeeft deze niet te weten, bedreigen de mannen haar met een schroevendraaier. Uiteindelijk vindt ze de code op een papiertje in haar tas, waarna ze onder druk de kluis opent. De overvallers gaan er vervolgens van door met haar laatste kostbare bezit, haar verzameling gouden munten.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft er mogelijk iets opvallends gezien aan de Toutenburg, op de ochtend van 21 februari en/of in de nacht van 17 op 18 maart?

Daders

De politie houdt er rekening mee dat achter beide berovingen dezelfde daders kunnen zitten. Het lijkt erop dat ze over de nodige voorkennis beschikten. De vrouw die op bezoek kwam, was tussen 20 en 30 jaar oud en naar schatting zes maanden zwanger. Mogelijk is zij dus intussen al bevallen. Op die 21e februari droeg zij haar donkere haar in een hoge paardenstaart. De mannen hebben beide een getinte huidskleur, waarvan de een opvallend donkerder dan de andere. Ook was een van de mannen een stuk langer dan zijn compagnon van 1.75 meter. Daarbij was hij ook een stuk forser, met duidelijke wallen onder zijn ogen en forse wenkbrauwen.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie heeft informatie over deze daders?
Opsporing Verzocht Preloader
Opsporing Verzocht Preloader

Sieraden in kussensloop

De daders gingen in beide gevallen aan de haal met een flinke buit. De vrouw mist onder meer een aantal gouden kettingen. Deze sieraden zijn waarschijnlijk uit de woning meegenomen in een kussensloop; een bijzondere kussensloop, want die heeft het slachtoffer ooit zelf gemaakt en er is een rits in gezet.

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. Wie weet waar de sieraden van het slachtoffer zijn gebleven?

Help de politie

Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Kijk ook eens naar