Echtpaar ziet hun huis verwoest door brandstichting

Een ouder echtpaar in Enschede raakte alles kwijt door brandstichting. Op vrijdagochtend 7 augustus 2020 ging hun huis aan de Burgemeester Jacobsstraat volledig in vlammen op. Gelukkig waren de slachtoffers op dat moment niet thuis.

update
teaser-date

13-10-2020 20:30

Er is na de uitzending slechts één tip binnengekomen. Heeft u meer informatie over de daders en/of hun motief? Geef het alstublieft door.

Speciaal getrainde speurhonden sloegen bij de voordeur aan op de geur van brandversnellende middelen. Vast staat dat de brand is aangestoken, maar het motief voor deze daad is volstrekt onduidelijk.

Getuigenoproep

Uit buurtonderzoek door de politie blijkt dat een getuige rond 02.00 uur, in de nacht van 6 op 7 augustus dus, glasgerinkel heeft gehoord. Een andere buurtbewoner heeft die nacht een onbekend persoon zien wegrennen richting van de Wethouder Elhorststraat. 

  • pointericon/pointerCreated with Sketch. De politie komt graag in contact met iedereen die iets weet over de brandstichting of die mogelijk een of meer verdachten heeft gezien. Ook als u camerabeelden heeft van die nacht waarop mogelijk iets verdachts te zien is, hoort de politie dat graag van u. Uw beelden rechtstreeks naar de recherche uploaden, kan via het online tipformulier.

Motief onbekend

Het echtpaar, beiden in de 70, woonde al 34 jaar in het huis. Ze brachten er hun kinderen groot en pasten er geregeld op de kleinkinderen. De brand was zo heftig dat niets van hun bezittingen te redden viel.

De woning van het echtpaar was niet meer te redden Preloader
De woning van het echtpaar was niet meer te redden
De woning van het echtpaar was niet meer te redden Preloader

Er is geen enkele aanleiding te vinden waarom iemand dit de slachtoffers zou aandoen. De politie houdt er sterk rekening mee dat de dader of daders zich hebben vergist en eigenlijk een ander huis op het oog hadden. Het is ook mogelijk dat er die nacht in het huis is ingebroken en dat de dader of daders sporen wilden uitwissen door brand te stichten.
Heeft u informatie over een mogelijk motief, meld het alstublieft. Dat mag ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichten (TNI).

Help de politie

  • Wie heeft informatie over de brandstichting, in de nacht van 6 op 7 augustus aan de Burgemeester Jacobsstraat in Enschede, of over de dader(s)?
  • Wie weet iets over een mogelijk motief?

Beschikt u over bewakings- of dashcambeelden waarop mogelijk een of meer verdachten staan, neem alstublieft contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

ONLINE TIP DOORGEVEN

Sterktewens

Via onderstaande link kunt u de slachtoffers een bericht sturen.

Stuur een sterktewens

Kijk ook eens naar